Öykü Karayel: "İçimde bir Meryem var"

MAGAZİN 17.05.2022, 15:54 18.05.2022, 13:20
Öykü Karayel: "İçimde bir Meryem var"

Meriç Aral ve Efe Tunçer’in vites büyütmekten çekinmedikleri, öngörülemeyen konu yelpazeleriyle izleyenleri dost meclisine davet ettikleri, Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanan ‘Teras Noir’ programına bu hafta son olarak Bir Başkadır dizisinde “Meryem” karakterinde sıra dışı performansıyla adından çokça söz ettiren ve filmografisine pek çok zamansız proje sığdıran başarılı oyuncu Öykü Karayel konuk oldu. 

“Deneyimlerin bilinçaltında birikip sırası geldiğinde çıktığını düşünürüm”

Öykü Karayel, “Dünyaya bir çocuk getirmek yaratıcı tarafını nasıl etkiledi?” sorusunu soran Efe Tunçer’e “İçgüdüsel olarak yaratıcı enerji zaten hamilelik döneminde başlıyor. O açık zihinle bir şeyler üretmek istiyorsun. Ama yoğun set zamanlarında da kafamızı boşaltmak için bazen bomboş şeyler izlemeye ihtiyaç duyabiliyoruz. Çünkü öylesi bir yoğunluk çocuk olmasa da birçok zaman yaratıcı tarafımızı törpüleyebiliyor. O yüzden mümkün olduğunca hiçbir şey düşünmeden kafamı boşaltmaya ihtiyacım varmış diyebilirim. Tüm bu deneyimlerin bilinçaltında birikip sırası geldiğinde bir anda ortaya çıkacağını düşünüyorum. Çünkü o hissiyat geldiğinde ‘Neyse ya şuan ümitlenmeyeyim, bunları yapacak alanım da yok… zamanı gelecek’ diyorum. şeklinde yanıtladı.  

Öykü Karayel, Efe Tunçer’in “Bir Başkadır dizisindeki “Meryem” karakterinin senin için kişisel bir tarafı var mı?” sorusuna “O insan içimde var bir şekilde. Nereden olduğunu bilmiyorum ama çok bilindik ve tanıdık. Bu doğrultuda bu işin buna çok fazla alan tanıdığını söyleyebilirim. Bir yandan yadsınamaz bir senaryo da var. Oyunculuğa dair o kadar elverişli diyaloglar var ki eslerine dur noktalarına kadar belirlenmiş halde. Bu anlamda oyunculuk açısından kolaylık sağladığını söyleyebilirim. Zaten Berkun Oya ile çalışanlar bilir, diyalogları değiştirme ihtiyacı duymazsın çünkü oyuncunun ağzına cuk oturur laflar. Bu anlamda senaryo çok önemli bir şey. Çok fazla yetenekli oyuncu olduğunu düşünüyorum ancak hepimizin kendini gösterebileceği kadar iyi işin olduğunu düşünmüyorum. Bu anlamda bu işle birlikte kendi adıma şanslı olduğumu düşünüyorum. ” yanıtıyla Meriç Aral ve Efe Tunçer’e samimi açıklamalarda bulundu. 

Yorumlar (0)