Ragga Oktay, "A-Um" şarkısını Tarkan'a yazdığını açıkladı

MAGAZİN 07.08.2023, 16:20
Ragga Oktay, "A-Um" şarkısını Tarkan'a yazdığını açıkladı

Ragga Oktay' adıyla tanınan şarkıcı Oktay Yurtalan, seneler önce Tarkan’ın önünde sahne alacakken korumalarını tarafından sahneden indirildiğini anlattı. Habertürk’te Aytekin Teker'e konuşan şarkıcı, şu ifadeleri kullandı: "1997’de ilk albümü çıkardığım dönemde Hollanda’da Tarkan konser verecekti. Konserin ön sahnesine beni davet ettiler. Benim daha da tanınmam için iyi fırsattı. 20 yaşımdayım yaklaşık 25 bin kişi izlemeye gelmişti. Tam şarkı söylemeye başlayacağım sırada elektriklerde bir sorun oldu. Tarkan’ın talimatıyla korumaları tarafından nedensizce sahneden indirmeye çalıştılar. ‘Üç tane şarkı okuyacağım zaten bırakın sonra ineceğim zaten’ dedim.

Zaten izleyicilerin yüzde 95’i Tarkan için gelmiş. Ben indim sahneden tepkiler oldu. Sonra Tarkan sahneye çıktı ama konser gerçekleşmedi. Gereksiz bir gerginlik oldu ve iptal oldu. Yaşananlar hem Türkiye’de hem de Hollanda basınında gündem oldu. Tarkan üzerinden prim yaptığıma dair haberler çıktı. O dönemki prodüktörüm, ‘Helal olsun çok iyi reklam yaptın’ dedi, şaşırdım. Öyle bir gayem yoktu, sonuçta organizatör beni çağırmıştı ve şarkılarımı söyleyip zaten inecektim. Olaydan sonra Tarkan 7 yıl konser vermedi."

'O ŞARKIYI TARKAN'A YAZDIM'

'A-Um' şarkısını da Tarkan için yazdığını söyleyen Ragga Oktay, "Konserde yaşananlar içime dert oldu. Beni küçümsemişlerdi. Aslında protest şarkıydı. Albüme koyacakken de reklam müziği oldu. Melodi hala milyonlarca insanın aklında. Yıllar sonra Tarkan ile aynı markanın reklam yüzü olduk. Hatta Tarkan bir dönem benim olduğunu bilmediği bir şarkıyı almak istedi. Aramızın kötü olduğunu bilen aranjör ‘Sonsuza Kadar’ şarkımı dinletmiş o da beğenip almak istemiş. Beni aradı, ‘Senin eserin olduğunu söylemeden istersen verelim’ dedi. Ben de ‘olmaz’ yanıtını verdim. ‘Benim olduğumu söyle şarkıyı verelim’ dedim. Yaşananlara şimdi bakınca ise gülüyorum" diye konuştu.

Yorumlar (0)