"Sanatın harekete geçirme gücü var"

MAGAZİN 19.07.2021, 10:34 22.07.2021, 10:26
"Sanatın harekete geçirme gücü var"

Yiğit Özşener, “Dünyalılar! Sanat Gezegeni İyileştirebilir mi?” adlı yeni podcast serisinde, kültür sanat alanından isimlerle birlikte, iklim krizi karşısında sanatın gücüne dair cevapların ve yeni soruların peşine düşüyor.

Seriyi, Doç. Dr. Hande Paker’in “Ekololojik Dönüşüm İçin Kültür Sanat” raporundan yola çıkarak hayata geçiren Özşener, sanatın, bilimsel verilerin harekete geçiremediği insanları harekete geçirme gücü olduğuna dikkat çekiyor. “Kültür sanat paydaşları olarak birlik olup harekete geçmemiz ve içinde yer aldığımız projelerin iklim krizine duyarlılığı önceliklendirmesini sağlamamız gerekiyor.” diye ekleyen Yiğit Özşener, Milliyet Sanat’a verdiği röportajda “Ekolojik Dönüşüm İçin Kültür Sanat’” konulu  raporu okuduğunda, yaratıcı endüstrilerin ekolojik krize karşı dünyalıları harekete geçirmek için olağanüstü bir potansiyel taşıdığı fikrine kapıldığını söylüyor.

Kültür sanatın kalbimize dokunup hislerimizi ve verdiğimiz kararları etkilediğini vurgulayan Yiğit Özşener, iklim krizinin vahametinin farkında olan ancak bir türlü harekete geçmeyen kişilerin, sanat aracılığıyla harekete geçirilebileceğini belirtiyor. Başarılı oyuncu, tüm sektörün iklim krizine duyarlılığı önceliklendirmesinin de büyük bir fark yaratacağını ifade ediyor. Özşener podcast’ler içinse “İletişimde özgürlük, demokrasi ve kapsayıcılık gibi önemli boşlukları dolduruyor, sanırım yükselişte olmalarının nedeni bu.” yorumunu yapıyor.

Yorumlar (0)