Sergen Deveci Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı tiye aldı

MAGAZİN 01.03.2023, 14:22 02.03.2023, 10:21

Komedyen ve tiyatro oyuncusu Sergen Deveci, Maraş merkezli depremlerin ilk günlerinde Ahbap Derneği'ne çadır satan Kızılay Derneği Başkanı Kerem Kınık'ı tiye aldı.

Depremlerin üçüncü gününde, deposundaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği’ne satan Kızılay’ın, çadır dışında gıda malzemesi olarak konserve de sattığı ortaya çıkmıştı. Kınık tepkilerin ardından, sattıkları çadırların parasını çadır imal etmek ve diğer yardımlar için kullandıklarını iddia etmişti.

CNN Türk canlı yayınına katılan Kınık, satıştan kendisinin haberinin olmadığını ve bu nedeniyle ‘arkadaşlarını’ eleştirdiğini söylemişti: “Ahbap Derneği bize ulaştı ve arkadaşlar BM için ürettiğimiz logosuz çadırlar, ‘Maliyetine Ahbap’a verelim’ demişler. Bizim arkadaşlar demişler ki ‘Biz bunu izah ederiz müşteriye, bunu içeriye sevk edelim’. Bir inisiyatifte bulunmuşlar. Bana sormuş olsalardı mesela, ‘Bunun nakliyesine destek verelim sonra bakarız’ derdim ben. Arkadaşlar inisiyatifte bulunmuşlar ama ben de eleştirdim arkadaşları.”

Yorumlar (0)