Tarkan'dan Atatürk ve Disney Plus açıklaması

MAGAZİN 20.09.2023, 22:30 26.09.2023, 16:10
Tarkan'dan Atatürk ve Disney Plus açıklaması

Tarkan, bir lise öğrencisinin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla uygunsuz hareketler yapması ve Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisini yayınlamaması kararıyla ilgili açıklama yaptı

Türkiye'de bir lisede çekildiği öne sürülen görüntüler infial yarattı. Görüntülerde bir lise öğrencisinin elindeki ulu önder Atatürk fotoğrafıyla uygunsuz hareketlerde bulunduğu görüldü. Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili adli ve idari süreç başlatıldı.

Öte yandan Disney Plus, 2 Temmuz'da Türk yapımı dizi ve filmleri dijital platformdan kaldırmasının ardından 'Atatürk' dizisini de yayınlamama kararı almıştı. Disney Plus'ın Türkiye reklamlarında rol alan Tarkan bu konuyla ilgili sessiz kalmış ve eleştirilerin odağı haline gelmişti.

Yaşanan bu iki olay sonrası Tarkan açıklama yaptı. Disney+'ta yayınlamama kararı alınan Atatürk filmine sessiz kalmasını yönelik özeleştiride  bulunan Tarkan, şu paylaşımı yaptı: "Bugün utanarak tanık olduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, hadsizlik ve ayıp beni de derinden üzdü, rahatsız etti ve endişelendirdi. Uzun süredir Atatürk’e karşı yürütülen itibarsızlaştırma ve karalama çalışmalarının vahim sonuçlarıdır bunlar.

İlke ve inkılaplarıyla bugün bile yolumuza ışık tutan, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e yapılan böyle ayıplara ve haksızlıklara sessiz kalmamamız, tüm kalbimiz ve gücümüzle onu daha da fazla korumamız, savunmamız gerektiğini bir daha anlıyorum.

 Ve evet, haklıydınız. Disney yetkililerinin, Disney+'ta yayınlamama kararı aldığı Atatürk filmiyle ilgili herkesin tepki gösterdiği günlerde de sessiz kalmamam, bu kararı yanlış ve hatalı bulduğumu belirtmem gerekirdi.

Bu kararın arkasındaki nedenler her ne idiyse kabul edilemezdi. Çünkü bugün bir daha görüyoruz ki bu zamanlar, Atatürk’ün varlığına, ışığına, bu millet ve vatan için yaptıklarını hatırlamaya en çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardır."

Yorumlar (0)