"Televizyonların kadınlara yer açması gerekiyor"

MAGAZİN 09.11.2020, 11:30 09.11.2020, 11:50
"Televizyonların kadınlara yer açması gerekiyor"

Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan “Aslı Şafak’la İşin Aslı” programının başarılı sunucusu Gazeteci - Yazar Aslı Şafak ile meslek hayatı, Londra yılları ve Talk Show serüvenini MAG okurları için anlattı.

8 yıl Bloomberg HT’de ekonomi anlattıktan sonra  yeni bir arayışa girdiğini ve neden akşamları bir Talk Show yapmıyorum düşüncesiyle bu alana kaydığını anlatan Şafak;  "Birden bu tarafa geçtim ve yeni bir alan yaratarak kendimi burada tanımak istedim. Adapte olması zaman aldı çünkü haber akışı, canlı yayınlar, konuklar derken kendimi bir anda stüdyonun içinde deyim yerindeyse daha önce hiç tanımadığım bir sanatçının, şarkıcının, ressamın ya da oyuncunun egosuna hapsolmuş bir şekilde buldum. Başlarda zorlandım ama sonrasında kendi şovumu ortaya koyarak kendimi gösterebilmeyi başardım ve tuttu. Şimdi 3. sezona başlamış durumdayız." dedi.

"Televizyonda Talk Show yapan tek kadınsınız. Türkiye’de kadınlar neden bu alanda kendilerini gösteremiyor?" sorusuna ise "Türk televizyonlarında şu an Talk Show yapan tek kadınım. Talk Show alanında, kemikleşmiş bir erkek egemen durum var. Bu nedenle hep erkeğe alışığız.

Birkaç kadın şansını denedi ama ne yazık ki uzun vadeli olamadı. Oysa kadınlar da erkekler kadar hazırcevap, esprili, bilgili, donanımlı, zeki ve kıvrak olabilirler. Bunu göstermekte hiçbir sorun yok. Bence televizyonların da kadınlara yer açması ve şans tanıması gerekiyor." yanıtını verdi. 

“Bana Bana Hep Bana” yoğun ilgi gören Şafak 2 yeni kitap hazırlığı içinde olduğunu belirtti. 

Yorumlar (0)