Türkan Şoray: "Gençlerin önü açılmalı"

MAGAZİN 02.11.2020, 11:38 02.11.2020, 14:41
Türkan Şoray: "Gençlerin önü açılmalı"

Uzun zamandır sessizliğini koruyan Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, Sözcü'ye samimi açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin en büyük sorunu olarak işsizliği gösteren Şoray, şöyle dedi: "Türkiye'nin en büyük sorunu için birinci sıraya işsizliği koyarım. Korona olayından sonra daha da büyük bir sorun olacak diye endişeleniyorum. Özellikle gençlerin büyük bir enerjisi var. Maalesef okumuş, üniversite bitirmiş veya okuyamamış, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz iş arıyor.

Gençlerin, özellikle geçim derdinde olan insanların derdi beni çok mutsuz ediyor. İstatistiklere baktığımızda ürkütücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Yıllarca yemeyip içmeyip evlatlarını okutan, onların meslek sahibi olması için çırpınan ailelerin hüznünü ve hayal kırıklıklarını yüreğimde hissediyorum. Gençlerin önü açılmalı. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bu ülkeyi aydınlığa götürecek olanlar… Umutsuzlukları umuda çevrilmeli diye düşünüyorum."

Kadına yönelik şiddete dair de konuşan ünlü isim, "Kadına şiddet olayları hepimizin yüreğini acıtıyor. Nasıl önlenir nasıl yaptırım uygulanır? Bu zihniyetin ve kadına bakışın değişmesi gerekiyor. Bunun için de en önemli şey eğitim. Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmak zorundayız. Ülkemin kadınlarına sorunları çözülmüş mutlu yarınlar diliyorum." dedi. 

"Sinemanın Sultanı, yeniden dünyaya gelse yine sinemayı seçer miydi?" sorusuna ise yanıtı şöyle oldu: "Bin kere dünyaya gelsem, bin kere kendi ülkemin sinema emekçilerinden biri olmak isterim. Sinema bana o kadar güzel bir hayat verdi ki, o kadar güzel duygular hissettirdi ki… Büyük aşkları, acıları, sevinçleri, kavuşmaları, hasretleri, kıskançlıkları, hoşgörüyü, iyilikleri yaşadım sinemada… O karakterlerle bütünleştim bazen o karakterlere kendimden hikayeler kattım. Dünyanın en güzel mesleği bana göre sinema."

En büyük tutkusunun sinema ve kızı Yağmur olduğunu söyleyen Şoray, "Ben Yağmur'u uzun yıllarca bekledim, o benim için bir özlemdi. Yağmur'u ilk kucağıma aldığımda çevremde kamera aradım. Çünkü film sahnelerinde o kadar çok anne rolü oynadım ki, inanamadım, yine film sandım. Eşsiz bir duyguydu bu." dedi. 

Yorumlar (0)