Ünlü yönetmen sözünü sakınmadı

MAGAZİN 11.11.2020, 08:56 12.11.2020, 09:11
Ünlü yönetmen sözünü sakınmadı

Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak, 7. Koğuştaki Mucize filminin Türkiye’nin En İyi Uluslararası Film Oscar adayı olmasına tepki gösterdi.

Birçok filme imza atan Sorak, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda; "11 yabancıyla Avrupa'da başarı kovalayan Türk futbolu, 5 yabancıyla şampiyon olunca böbürlenen Türk basketbolu, Kore dizilerini devşirip reyting alınca ilerlediğini zanneden Türk televizyonculuğu, Koreliler satın alınca büyüyen Türk sinema ve işletmeciliği ve şimdi de Kore filminden uyarlama bir filmle Oscar'da en iyi yabancı film ödülü alma sevdasında Türk sineması...

Bu seçimi yapan, mesleğinde yetkin, kariyerinde seçkin jürinin saygıdeğer üyeleri... Mevcut kararınızla özgün bir Türk sineması yaratma yolundaki üstün çabalarınızı ayakta alkışlıyor, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum..." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Ümit Ünal da Twitter hesabından benzer bir eleştiri yaptı ve "Bravo bize, G. Kore filmi uyarlamasını Oscar adayı olarak seçip yolluyoruz. Bizim "yerli ve milli" hikayelerimize ne oldu?" dedi. 

7. Koğuştaki Mucize filmi, 2013 tarihli Güney Kore filmi Miracle in Cell No. 7'den uyarlandı.

Yorumlar (0)