Bayram için otel modası

MODA 31.07.2020, 22:27 02.08.2020, 09:28
Bayram için otel modası

Bayram denince öyle çok şey geliyor ki aklıma... Bayram mutluluk demek bizim için... En temiz, en yeni kıyafetlerimizi giyinip tüm aile büyüklerimizi gördüğümüz, yılın en neşeli günü demekti değil mi? Yazıya başlarken kıyafet önerisinde bulunacaktım. Ama düşününce o büyüklerimizle bir araya geldiğimiz neşeli yemekler, aile toplantıları 90’larda kaldı sanırım. Hala babaannemin evinde tüm aile toplandığımız ve bayram harçlıkları aldığım günleri anımsıyorum. Ben televizyon karşısında Barış Manço’nun sunduğu ‘Adam Olacak Çocuk’ veya Süheyl ve Behzat Uygur’un sunduğu ‘Şahane Pazar’ı izlerken, Barbie bebeklerime banyo ya da araba alabileceğim parayı toplamış olmanın heyecanını da hatırlıyorum.

Son yıllarda her şey o kadar değişti ki… Bayram demek; büyüklerimizi telefonla hatırlamak ve tatile gitmek demek oldu. Her birimiz ya yurt dışı ya yurt içi tatil programları yapar olduk. Anne, babalarda telefon başında ve tabii artık kamera başında bekler oldular.

Bu yazıyı yazmadan önce bende farkında olmadan bunu yapıyordum. Biraz durup düşününce, biraz geçmişe gidince aslında ailece en keyifli geçirdiğimiz zamanı ve büyüklerimiz için en önemli günleri ihmal etmişiz diyebiliyorum.

Belki pandemi tatil durumunu bir nebze engeller ve bu vesileyle insanlar evlerinde oturur diye düşündüm. Bende kalabalık olmayan ev ziyaretleri için kıyafet önerileri yazarım.

Ama çevremde kiminle konuştuysam bir tatil beldesine rezervasyonunu yaptırmıştı, otellerde yer kalmamıştı, uçaklar, otobüsler dolmuştu çoktan.

Peki... Madem öyle bayramda oteldeki tatil kıyafetlerinden bahsedelim biz de...

Yanınıza natürel tonlarda şifon ve ipek uzun elbiselerinizi alın. Hatta fazlasıyla almanızı tavsiye ederim. Akşam yemeğinde düz sandalet ya da mini topuklu sandaletle hem rahat, hem de yaz için bohem burjuva tarzı yakalamış olursunuz. Bu en ideal seçim olacaktır. Sadeleştiğimiz bugünlerde abartılı takı kullanmaktan kaçının. Minimal boyutta altın rengi halka veya incili takabileceğiniz küpeniz, hiç çıkarmadığınız zarif bir ya da 2 kolyeniz olabilir. Bu arada takı olarak kadında en sevdiğim; serçe ve yüzük parmakta yüzük kullanımı…

Kimonolar inanılmaz moda olmuş durumda… Gündüzleri mayonuzun üstünde sizi hem havalı, hem de rahat hissettirecek birçok kimono seçenekleri var. Keten ve hayvan desenli ipek, saten kimonoları tercih edebilirsiniz. Altına bir parmak arası flip flop giyseniz yeterli olur.

Erkekler ise desenli deniz şortları üzerine düz renklerde, bol salaş kesim keten gömlekleri ile bu yaz plajlarda çok şık görüneceklerdir. Akşamları ise yine keten salaş pantolonları ile penye keten karışımı salaş tişört ya da yine keten gömlek giyip altına süet loafer ile kombinleyebilirler.

Herkese iyi bayramlar dilerim...

Yorumlar (0)