Keşke kadınların böyle bir güne ihtiyacı olmasaydı!

MODA 05.03.2024, 19:20
Keşke kadınların böyle bir güne ihtiyacı olmasaydı!

DİLEK HANİF’TEN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL AÇIKLAMALAR

Dünya yıldızları ve stil ikonları tarafından tercih edilen Dilek Hanif, MAG Mart sayısı Kadınlar Günü özel içeriğine konuk oldu...

Ailesinin de içinde olduğu bir sektöre çok küçük yaşlarda adım atarak moda tasarımına başlayan, Paris’e couture koleksiyonu götüren ilk Türk tasarımcı olan Dilek Hanif MAG 8 Mart 8 Kadın köşesine konuk oldu.  “Çalışma ve üretmenin bana çok fazla şey kattığını düşünüyorum. Bugünkü Dilek Hanif çok mutlu ve kendini seven bir insansa bence bunun çok büyük önemi var” açıklamasında bulunan Dilek Hanif sözlerine şöyle devam etti: “Çalışma hayatı ve üretme hayatı için kararlı bir şekilde ilerlemem ve bunun arkasında bugüne kadar durmuş olmam, Dilek Hanif olarak kendi kendimi beni mutlu eden bir şey. Dolayısıyla kendimden memnun olmamın en büyük nedeni, keşkelerimin olmaması. Neden yapmadım demiyorum. Bazı şeyleri yapmak istedim ve bunlar için belli mücadeleler verdim, yaptım. Bence bundan daha iyi bir sonuç olamaz, kendi adıma bana kazandırdıklarını düşününce.”

Dünya Emekçi Kadınlar Günü hakkında da konuşan Dilek Hanif “Böyle bir gün olması farkındalık tabii ki yaratıyor; ama keşke kadınların böyle bir güne ihtiyacı olmasaydı. Yani dünya erkekler günü diye bir şey yok maalesef, Dünya Kadınlar Günü diye bir şey var. Ben zaten ilk baştan beri hep bunun için ayrıca üzülüyorum. Tabii bu bizim ülkemizin bir sorunu değil, bu aslında dünyada kadın ve erkek oluşumundan bu yana gelmiş bir sorun. Ne yazık ki kadınlar hep bir şeyleri ispatlamak ve bir şeyler için çabalamak zorunda kalmış. Bugün gelinen noktada şükür demeliyiz ki en azından daha geriye baktığımızda bugün biraz daha bazı şeyleri kontrolümüz altına alabilmişiz ve görüyorum ki bundan sonraki nesiller bundan daha da iyi ilerliyorlar. Yani kadınlar çok iyi yolda gidiyorlar. Zaman içerisinde çok daha iyi yerlere gelecekler. Büyük bir mücadele geçirdiler ve geçirmeye devam ediyorlar. Bugün ülkemizde bu konuda, mesela siyasette çok az kadın olduğunu düşünüyorum. Çok daha fazla kadın olmalı ve olsaydı her şey çok daha iyi olurdu bana göre. Olacak da zaten inanıyorum; ama birçok yerde kadınlar hâlâ olması gerektiği noktaya gelmedi. Bence hak ettikleri çok daha iyi noktalar var. Orada çok daha fazla kadını görmeliyiz. Kadınlar her noktada, iş hayatında, siyasi hayatta belli yerlere daha fazla geldikçe bence her şey çok daha güzel olacak.

Yorumlar (0)