Çevreci elbiseleri ilk o denedi!

MODA 27.08.2020, 09:18
Çevreci elbiseleri ilk o denedi!

Türkiye’nin önde gelen tasarımcıları arasında yer alan ve Barrus London markasının kreatif direktörü olan Neslişah Yılmaz, pet şişelerin dönüşümü ile yapılan kumaşlardan bir koleksiyon hazırladı. 25 parçalık koleksiyon ilk kez, Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği ile Kariyer Eğitim Kurumları’nın birlikte bu yıl ilkini düzenledikleri Fashion Days’in açılış defilesi olarak 1 Eylül akşamı Oligark Kuruçeşme’de bilinçli tüketicilerin karşısında görücüye çıkacak.

Yine Türk firması Kipaş Mensucat tarafından üretilen kumaşların yapımı için yaklaşık 1300 pet şişenin kullanıldığını belirten Neslişah Yılmaz, ‘Yeniden Mavi’ adını verdiği bu özel koleksiyonunu 17-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak Londra Moda Haftası’nda da dünyaya tanıtacak.

Londra Moda Haftası’na 14 ülke arasında Türkiye’den katılan tek tasarımcı olan ve dönüşümlü kumaşları haute couture’da kullanan dünyadaki ilk ve tek isim olan Neslişah Yılmaz, ‘İnsanlığın kirlettiği deniz ve okyanuslara özür sunarak, doğal kaynaklarımıza saygı duruşunda bulunmayı amaçladık’ dedi.

Ünlü oyuncu Çiğdem Batur da, Neslişah Yılmaz’ın özel koleksiyonundan iki elbiseyi giyerek ilk deneyen oldu ve rahatlığını test etti. Normal bir kumaştan his olarak hiçbir farkının olmadığını söyleyen Batur, ayrıca doğada hiçbir şekilde yok olmayan ve dünyamıza büyük zarar veren atık plastiklerden dönüştürülerek hazırlanan elbiselerin yaygınlaşması gerektiğinin altını çizerek ‘Neslişah Yılmaz’ın duyarlılığını destekliyorum. Ben de programlarımda hem muhteşem tasarımlara imza atan hem de manevi olarak doğa dostu elbiseler yapan Neslişah Yılmaz’ın elbiselerini tercih edeceğim’ dedi.

Yorumlar (0)