Stil önerileri

MODA 21.06.2020, 02:47 22.06.2020, 11:59
Stil önerileri

Hepimiz stil sahibi ya da iyi bir görünüme sahip olmak isteriz. Stil sahibi olmak demek; moda olan her parçayı bize yakışsa da yakışmasa da edinmemiz değildir. İçinde rahat etiğimiz ve vücut tipimize uygun olan kıyafetler kendimize güven verir ve ortaya güçlü ve tarz bir kadın imajı çıkarır. Kıyafet bizi taşımamalı, bizler taşımalıyız kıyafeti, bütünleşmeli ve karakterimizi yansıtmasına izin vermeliyiz.

Ben bu hafta sizlerle dolabımızın olmazsa olmazı ve en basit stil önerilerini paylaşmak istedim.

İlk olarak dolabımızda kıyafetlerimize nefes alacak alan yaratmakla başlayalım. Birkaç yıldır dokunmadığımız giysileri bağışlamak hem gardrobumuzu hem de bizi rahatlatacaktır.

Hepimizin bildiği gibi beyaz bir t-shirt ve jean gardrobumuzun demirbaşlarıdır. Kimdir bunun en iyi temsilcisi diye bana sorarsanız eğer... Kesinlikle Victoria Beckham derim.

Herhangi bir t-shirt değilde alınan ürünün içeriğide önemli, yıkamaya dayanıklı kumaşları tercih edip sentetiklerden kaçınmalıyız. İçine giyeceğimiz sütyende izini belli etmemekle büyük rol oynuyor, unutmayın.

Her tarz jeani giymek zorunda değilsiniz. Kendinize yakışanını bulduğunuzda her rengini almanızı tavsiye ederim. Kısa boyluysak bol jeanlerden, toplu bacaklara sahipsek skinnylerden kaçabiliriz.

Bol ve dar kıyafetleri karıştıralım. Alt kısmını bol giydiysek üzerine dar bir body veya crop topla kombinlemeli veya skinny bir pantolonu bol bir gömlek veya kazakla kombinleyebiliriz.

Bütçenizin büyük bir kısmını aksesuara ayırın. Güzel birkaç kolye edinirseniz tshirt-jean kombininizlede, ton-sur-ton saten pantolon ve askılı bluzunuzla da veya gömleğinizle de kullanabilirsiniz. Kıyafetleri daha sade tutup aksesuara dikkat çekmekte bir seçenek olabilir.

Renginizi mutlaka bir yerden gösterin... Natural tonlarda veya siyah tonlarında giyindiysek bu yıl moda olan renkli bantlı topuklu ayakkabılarla veya pastel tonlarında bir çanta sizi göz yormadan hafızalarda yer etmenizi sağlayacaktır.

70’lerin modasında en sevdiğim geniş büyük yakaların bu yıl yeniden ortaya çıkamasına benden başka sevinenler vardır eminim. Edineceğimiz beyaz gömleği neden büyük yakadan yana kullanmayalım? Şortlarımız, pantolonlarımız, jeanlerimiz ve eteklerimizle harika kombinler çıkaracağız bekleyin... Kışın ise kazak içinden yakaları çıkaracağımızı da hesap edersek karlı bir alışveriş olacaktır.

Eğer topuklu ayakkabıyla uzun süre ayakta durmanız gerekiyorsa hemen size Kraliyet Ailesi'nden Kate Middleton taktği verebilirim. Kendisi gibi bir numara büyük alıp içine jel veya yumuşak deri taban koyup ayaklarınızın şişmesini ve yorulmasını önleyebilirsiniz...

Kate Middleton demişken... Rüzgarlı havalarda uçuş uçuş elbisesinin açılmayışının sebebini merak etmiştim. “Usta terzilerinin dikiş içlerine koydukları ağırlıklar sayesinde” açılmadığını söylemiş kendisi bir röportajında. Perdelerde kullanılan malzemeyi rahatlıkla bizlerinde eteklerin iç kısmından dikiş payının içine yerleştirerek özel günlerimizi kurtarabileceğimiz harika bir öneriyi de paylaşmak istedim.

O zaman... Zamansız iyi bir kesim, iyi bir kumaş blazer ve ipek fularımızı da edinirsek, bir sonraki yazımda tüm bunlarla neler yapabiliriz ve neler ekleyebiliriz onları paylaşmaya hazırlanabilirim.

Stille kalın..

Yorumlar (0)