Turuncu bizi pozitifte tutar

MODA 29.07.2020, 10:02
Turuncu bizi pozitifte tutar

Turuncu; kırmızı ve sarının karışımından oluşan bir renk olduğu için her iki rengin de özelliklerini taşır. Heyecan ve mutluluk verici, dinamik, dikkat çekici, çarpıcı ve iç açıcı bir renktir. Turuncu renk metabolizmayı hızlandırır. Güne turuncu ile başlamak bizleri dinamik yapar. Doğası gereği taşıdığı rengin özelliklerini taşıyan portakalda sabahları bizi harekete geçirir, zinde tutar.

Turuncu renk neşe ve eğlence vaat eder. Eğlence mekânlarında, çocuk oyun alanlarında, konserlerde kullanılması tesadüf değildir.

Sosyal iletişimin de rengidir turuncu. Sıcak ve çekici olan bu renk hem fiziksel, hem de zihinsel olarak uyarıcıdır. Bu yüzden insanları düşünerek konuşturur. Turuncu, “herkes için” imajı taşıyan ve pazarlamacıların en çok kullandığı renklerden biridir. Enerjik bir renk olduğu için sayıca çokmuş hissi yaratmak için de kullanılır. Dikkat çekici, gösterişli ve bolluğu anlatmak istiyorsanız turuncu renk bunun için biçilmiş kaftandır.

Turuncu iştah açar. Sofralarımızda bu rengin olması hem sohbetin, hem de yemeğin keyifli geçmesine etkendir. Bu nedenle birçok restoranın dekorasyonlarında ve menülerinde turuncu rengin kullanılması çok doğaldır.

Turuncu rengi seven insanlar genellikle dışa dönük, hareketli, neşeli ve sosyal ilişkileri kuvvetli kişilerdir. Turuncu zor zamanlarda kurtarıcı güç gibidir. Turuncunun olduğu yerde depresyon olmaz. Çünkü bu renk iyimser ve canlandırıcıdır. Hayata olumlu açıdan bakmamızı sağlayıp, bizleri pozitifte tutar.

Turuncu renk kıyafetler, bir iş görüşmesinde en çok uzak durulması gereken seçimlerdir. Çünkü turuncu en profesyonel görünmeyen renktir. Eğlenceyi ve neşeyi hatırlattığı için işveren üzerinde negatif bir algı yaratır.

Ama siz enerjiyi ve pozitifliği hatırlatan turuncuyu hayatınızın her alanına yayın.

Yorumlar (0)