Yeşil sevmeyi öğretir

MODA 08.07.2020, 10:00
Yeşil sevmeyi öğretir

Yeşil yeniden doğuşun rengidir. Kendini yenileme, büyüme, doğallık, saflığı temsil eder. Kalbimizle beynimiz arasındaki dengedir.

Yeşil aynı zamanda baharın gelişidir. Bizler baharla birlikte doğanın uyanışına şahitlik edip etrafın yeşille kaplanmasını izlerken kalbimiz kıpır kıpır atmaya başlar. Yeni atılımlar, yeni başlangıçlar, yeni aşklar bu döneme denk gelir. Bahar yeniden doğuştur. Yeşile bakmak ruhumuzu canlandırır. Ekranlarda izlediğimiz romantik komedi dizilerinin yayın tarihleri de genellikle baharın ardından yaz aylarında olur. Kiralık Aşk dizisinde Defne karakterine sık sık yeşil giydirilmiştir. Elçin Sangu’ya yeşil çok yakışmasına rağmen, karakterin giydiği yeşil renkle doğallığı, doğruluğu savunduğu, gülüşüyle de baharın gelişini anımsattığını söyleyebiliriz.

Yeşil renk hayatımızdaki stresi azaltır. Modern şehir hayatında binaların arasına sıkışıp yeşilden uzak kaldıkça insanlık daha çok strese maruz kalır. Küçük ofislerimizde ya da evlerimizde yeşil bir bitki istememiz boşuna değildir. Ekranlara bakacak olursak yeşilin ve doğanın fonda gösterildiği dizilerin reytinglerde karşılığını bulduğunu söylemek doğru olur. Güzel Köylü, Kuzey Yıldızı İlk Aşk, Sevdaluk dizilerinin başarısında oyunculuklar, hikâye kadar doğanın da etkisi vardır.

Yeşil kalbi iyileştirir. Yeşil kalbe sevmeyi öğretir. Yanlış söylemedim. Merhamet, sevgi, şefkat duygusunu içinde barındıran bu renk hepimizi iyi olmaya sevk eder. Dizilerde kötü karakterlerin komplo teorileri kurarlarken yeşil giyindiklerini zannetmiyorum. Dizi karakteri kötü olmak için çabalıyorsa yeşil ne yapsın?

Yeşil rengin anlamlarından biri de doğruyu temsil etmesidir. Yarışma programlarında doğru cevap yeşil ile gösterilir. Trafik ışıklarında yeşil geç anlamına gelir.

İnsan gözünün en hassas olduğu renk yeşildir ve insan gözü en çok yeşilin tonlarını ayırt edebilir. Yeşil, rengin farklı tonları farklı mesajlar iletir. Koyu yeşil soğukluk, ekonomik meseleler, burjuvazi ve zenginlik kavramlarını ifade ederken; zümrüt yeşili ölümsüzlüğü, zeytin yeşili barışı temsil eder. Resim yaparken en çok yeşilin tonları kullanır.

Para deyince büyük bir çoğunluğumuzun aklına yeşil renk gelir. Yeşil güven verir. Bu nedenle mavi renkte olduğu gibi birçok bankanın logosunun rengi yeşildir.

Yeşile büründüğümüz bir hafta olsun.

Yorumlar (0)