08.12.2023, 12:45

Ölümlü Dünya 2’nin sırrı “BİR” olmak!

Son zamanlarda beni çok eğlendiren ama aynı zamanda da umutlandıran bir gelişme oldu. Öncelikle ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz ve bu vücudumuzda serotonin yani mutluluk hormonunu adeta sıfırlıyor. Ve yapılan araştırmalar gösteriyor ki, dünyada ekonomik kriz ortaya çıktığında insanlar komedi filmleri izliyor. Çünkü serotonin almaya ihtiyaçları var. İşte tam bu nedenle Ölümlü Dünya 2 filminin 1 Aralık’ta vizyona gireceğini duyunca “2 milyonu geçecek gişesi” diye düşündüm. Çünkü serotonin hayatımızdan gideli çok zaman oldu ve gülmek hepimizin hakkı! Bu tahmini yürütmemin diğer bir nedeni ise başarılı bir sonuç olmasıydı. Ölümlü Dünya 2018 yılında vizyona girmiş ve izleyiciler tarafından beğenilmişti. Ancak asıl patlamasını film televizyona ve platformlara geldikten sonra yaptı. İnsanlar vizyonda fark edemedikleri Ölümlü Dünya için fan hesapları açtı, pek çok komedi sahnesini yeniden kurguladı ve espriler dillerine pelesenk oldu. İkinci film için büyük beklenti oluştu.

İYİ HİKAYE İZLEYECEĞİMİ BİLİYORUM

Üçüncü nedeni ise güvendi. Çünkü senaryoda ve yönetmen koltuğunda oturan Ali Atay izleyici tarafından sevilen bir oyuncuydu. Fakat Ölümlü Dünya ve Cinayet Süsü’yle beraber takip edilen bir yönetmen olmuştu. Bu arada onu Mecnun olarak görmek isteyen seyircileri de mutlu etmiş, Exxen’de Leyla ile Mecnun’da rol almıştı. Senaryoda imzası olan ve Serbest karakterine hayat veren Feyyaz Yiğit öyle doğal bir şekilde hayatımıza girdi ki, sanki çocukluk arkadaşımızdı. Ölümlü Dünya ve Cineyet Süsü’nden sonra Gibi’yle Türkiye’ye özlenen mizahı yaşattı. 5. sezonuna giden dizinin 39 sezonu olsa izleriz. Çünkü şaka yapmak için uğraşmıyor. Bir hikaye anlatıyor ve içinde şaka oluyor. Bu doğal akış hepimizin özlem ve ihtiyaç duyduğu şey! Aziz Kedi; daha önce Okan Bayülgen’in Medya ve Disko Kralı projelerinde editör olarak adını bildiğimiz ama hepimizi “Ekşi sözlük”le adeta takipçisi haline getirmiş bir isim. Derginin de genel yayın yönetmenliğini yapan Aziz Kedi, Ali ve Feyyaz’ın beraber ürettiği her işte senarist olarak yer alıyor. Bu üç arkadaş bir şey yazdığında da seyircide güven duygusu yaratıyor. Yani ben sinemaya gidersem mutlaka iyi bir hikaye izleyeceğimi biliyorum.

SİNEMAYA CAN SUYU VERDİ

Dördüncü neden ise bir olmanın gücü! Senaryo, reji sağlam ama kendileri kadar yetenekli insanlarla yürüyorlar. Ahmet Mümtaz Taylan, Mehmet Özgür, Alper Kul, Doğu Demirkol, Sarp Apak, Giray Altınok, İrem Sak, Özgür Emre Yıldırım, Reha Özcan… Bu devirde herkes “bir” olmayı “ben” olmak zannederken ve “ben içinde” yaşarken, bu ekibin yetenekli kalabalıkla “bir” olmayı seçmesi beni en çok etkileyen şeylerden biri! Yani tek tek birbirlerine rakip olabilecekken birleşerek şampiyonlar ligi oluşturmuşlar. Yanlarında da onlara sonsuz güvenen Taff Pictures var. Yani yapımdan rejiye, müzikten tanıtıma güçlüler… Hal böyle olunca ilk 3 gün 400 bin seyirciyle açılış yaptılar. Bu devirde hafta sonu izleyicisinin bu rakamlarda olması bile umutlandırdı hepimizi… Tam da sinemalar ölüyor derken Ölümlü Dünya 2 can suyu verdi sektöre…

İLK FİLMDE VAR DİYE DÜŞÜNÜP İZLİYORSUNUZ

Ölümlü Dünya 2’de bu defa Mermer Ailesi örgüt tarafından kaçırılan Zafer’i kurtarmanın peşine düşüyor. Bunu yaparken de tüm karakterler kendi içsel sorunlarıyla boğuşuyor. Bazen hamile olan Begüm ve Serhan’ın anlarına, çoğu zaman Serbest’in akıl almaz kararlarına gülerken buluyorsunuz kendinizi… Kadroya yeni katılan bir isim var; Giray Altınok… Prens dizisinin yaratıcı da olan ve son yıllarda @bongomy hesabından yaptığı paylaşımlarla sevilen Giray filmde Şenol karakterini canlandırıyor ve öyle sağlam bir şekilde dahil olmuş ki filme ilk filmde de var diye düşünüp izliyorsunuz.

DÜNDAR DİNÇ DİLİMİZE PELESENK OLDU

Ölümlü Dünya 2 benim de gülmeye çok ihtiyaç duyduğum bir zamanda geldi, iki kere izledim bile. Sanırım tekrar sinemaya gidip izleyeceğim. Çünkü herkesin star olduğu bir filmde kimsenin starlık yapmadığını izlemek bana iyi geliyor. Tabii bir haftadır dilime pelesenk olan Dündar Dinç şarkısının da bununla bir ilgisi var. Dündar Dinç sekansını tekrar izlemek istiyorum. Ve Sanatın Hikayesi’nde konuğum olan Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Giray Atınok’a söylediğim gibi bu filmin benim tahminimin ötesine geçip 4.5-5 milyon gişe yapmasını temenni ediyorum. Yaratıcı insanların da motivasyonu tiyatroda alkış, televizyonda reyting, sinemada gişe… Ölümlü Dünya 2 bitecek ve devamı gelmeyecek. Ama bu ekibin bize anlatacak çok hikayesi var. Şimdi merakla bu filmin yolculuğunu ve seneye de yeni bir film gelsin diye bekliyor olacağım.

Yorumlar (0)