"9 ay boyunca içeride bir insan üretmişiz, kolay mı?"

ÖZEL HABER 24.11.2020, 14:11
"9 ay boyunca içeride bir insan üretmişiz, kolay mı?"

Dünyanın en kısa mesleği olarak görülen modelliği 20 senedir en iyi şekilde sürdüren Tülin Şahin InStyle Türkiye'nin yeni sayısına konuştu.

Samimi açıklamalarda bulunan Şahin; "Kadın bedeni toplumsal olarak herkesin kendinde söz hakkı gördüğü bir alan. Cildimizde kırışıklık olmamalı, selülit düşmanımız, fazla kilolardan hemen kurtulmalıyız. Bu güzellik dayatmalarına karşı sesinizi yükselttiniz ve birçok kadına büyük ilham verdiniz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?" sorusuna karşılık “Ses yükseltmek bazen kolay olmuyor. Büyük bir cesaret gerekiyor. Hele ki kendi özel hayatınız söz konusuysa. Takdir edersiniz ki kimse özelini bu kadar paylaşmak istemez. Ama bu sefer gerekliydi. Öncellikle tüm kadınlara hatta erkeklere de çok teşekkür ederim, bana çok destek oldular. Gerek toplum, gerekse medya desteğini sonuna kadar gösterdi." dedi. 

Tülin Şahin sözlerine şöyle devam etti; "Evet, maalesef kadınlara ‘gerçekdışı mükemmel’ bir görüntü dayatması var. Ve yıllardır hep söylerim, maalesef bunda benim kendi sektörüm modanın da çok büyük payı var. Aynı şekilde medyanın ve reklamların da. Fakat koca bir çark, bir sistem... Öyle kolay kolay karşı gelemiyorsunuz. Ama son zamanlarda görüyorsunuz tüm dünya isyanda artık. Hep daha zayıfı, daha genci, daha güzeli için bir baskı var. İsim yapmış bir modelseniz sektörün dayatmalarına biraz karşı gelebiliyorsunuz. “Ben böyleyim,” diyebiliyorsunuz.

Ama bunu yapabilen de kaç kişi ki? Sonuçta geri kalanlar boyun eğmek zorunda kalıyor. Ben her zaman herkesin bildiği gibi spor yaparak, sağlıklı beslenerek formda kalıyordum. O da her ikisini de abartmadan. Herkes benim nasıl tatlı düşkünü, abur cubur delisi olduğumu bilir (gülüyor). Genetik olarak şanslıyım. Ben ne hamileliğimde çok dikkat ettim, ne de sonrasında. Hele doğumdan sonra, bu süreci nasıl yaşamam gerekiyorsa öyle yaşamak istedim. Bedenim bana kalk spor yap demiyordu. Hala da demiyor.

Nasıl desin ki gece üç defa kalkıp emziren insana. Öncellikler değişiyor tamamen. Hatta doğumdan hemen sonra kendi TV programımda bunları tüm samimiyetimle anlattım. “Ne çıkan göbeğimi saklayacağım, ne de sarkan kollarımı,” dedim. Ama bu ömür boyu artık saldım, bundan böyle hiç spor yapmayacağım anlamına gelmiyor. Bu bir süreç, üstelik çok doğal bir süreç. Yaşanması gerektiği gibi yaşanmalı, tadı çıkarılmalı. Vakti geldiğinde her şey yerine oturur zaten. Sonuçta dokuz ay boyunca içeride bir insan üretmişiz. Kolay mı?” diyor 

Yorumlar (0)