Ali Atay'ın ödülleri topladığı "Nuh Tepesi" şimdi Netflix’te

ÖZEL HABER 02.04.2021, 14:48 02.04.2021, 17:27
Ali Atay'ın ödülleri topladığı "Nuh Tepesi" şimdi Netflix’te

Haluk Bilginer ve Ali Atay’ın başrolünde yer aldığı Nuh Tepesi Netflix’te yerini aldı. Yönetmen koltuğunda Cenk Ertürk’ün yer aldığı, bir baba-oğul hikayesini anlatan filmde Bilginer ve Atay’a Hande Doğandemir eşlik ediyor.

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü'ne layık görülen Nuh Tepesi, New York'taki Tribeca Film Festivali'nde "En İyi Senaryo" ödülünü aldı. Aynı zamanda Ali Atay'a "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü getirdi. 

Son yılların en beğenilen ve dikkat çeken oyuncularından Ali Atay, öte yandan, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 2020 yılı Türkiye Sineması'nın En İyileri seçimiyle Nuh Tepesi filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Performansı Ödülü'nün sahibi oldu.

Oyuncu, 7.Boğaziçi Film Festivali'nde Nuh Tepesi'nde canlandırdığı karakterle yine 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldı. 

Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde de "Nuh Tepesi" En İyi Film dalında birinci olurken, En İyi Erkek Oyuncu dalında birincilik ödülü ise, "Nuh Tepesi" filminin başrol oyuncuları Haluk Bilginer ve Ali Atay'a verildi. 

Filmde, Orta yaş krizi ile baş etmeye çalışan Ömer, babasının isteği üzerine onunla birlikte İstanbul’dan memleketleri Bursa’ya doğru yola koyulur. Ömer’in babası, öldüğü zaman köyün tepesinde bulunan, yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği bir ağacın altına gömülmek istemektedir.

Ömer babasının isteğini kabul etse de, başta muhtar olmak üzere tüm köy halkı bu isteğe şiddetle karşı çıkar. Nuh Peygamber tarafından tarafından dikildiğine inandıkları ağaç, köylü için adeta bir geçim kapısı olmuş, günde onlarca kişi tarafından ziyaret edilir hale gelmiştir. Ömer ve babası, arazinin kendilerine ait olduğunu kanıtlayabilmek için uğraşırken, bürokrasi engeline takılırlar. Köyde geçirdikleri bu zaman, yıllardır birbirlerini görmeyen baba oğulun itiraflar silsilesine dönüşecektir.

Yorumlar (0)