"Atatürk’ün insan yönünü ve dehasını anlattık"

ÖZEL HABER 01.12.2022, 12:17 02.12.2022, 12:17
"Atatürk’ün insan yönünü ve dehasını anlattık"

Yayın hayatına başladığı günden bu yana birçok başarılı dizi ve filmle gündemde olan The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney+’ın, Cumhuriyetin 100. yılında yayınlanacak olan ‘Atatürk’ dizisinden ilk tanıtımı seyirci ile buluşmuş ve büyük beğeni toplamıştı.

Mustafa Kemal’i canlandıran Aras Bulut İynemli'nin rol için yabancı dil, postür, ata binme ve vals dersleri aldığı öğrenildi. Oyuncu ayrıca psikolojik destek aldı. 3000 kostümün hazırlandığı dizinin kamera arkası da ayrıca belgesel olarak çekildi.

Disney Plus'ın basın tanıtımında Disney Medya Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Icagasioglu diziye dair; "Atatürk’ün insan yönünü ve dehasını anlatmak istedik. Amacımız Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya bizim gördüğümüz gözle göstermek. Gerçek olaylara bağlı kalarak bir drama dizisi yaptık. Yetim kalmış bir ülkeye, yetim kaşmış bir çocuğun baba oluşunu anlattık." ifadelerini kullandı. 

Yapımını Lanistar Medya, yapımcılığını Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu’nun üstlendiği, yönetmen koltuğunda ise Mehmet Ada Öztekin’in oturduğu ‘Atatürk’, 2023’te, Cumhuriyet’in 100. yılında, sadece Disney+’ta.

Yorumlar (0)