Bayramlık tavsiyeler!

ÖZEL HABER 30.04.2022, 15:59 04.05.2022, 09:32
Bayramlık tavsiyeler!

Ne güzel bir günde sizinle birlikteyim, hem 1 Mayıs İşçi Bayramı hem de Arife. Her yerde açan çiçekler mis gibi bahar havası da cabası. Yaz geliyor, uzun kış soğukları bitti, okulların kapanmasına az kaldı. Bardağın dolu tarafından bakıp mutlu olmak için çok nedenimiz var.

Bayramda ne yapalım diyenlere öneriler hazırladım. Yurt dışına gidebilen gitti, yurt içinde Bodrum, Çeşme - Alaçatı, Antalya yapabilen yaptı. Memlekete kaçabilen de kaçtı.

Ama böyle zamanlarda esas büyük şehirlerin tadı bir başka güzel oluyor. Züğürt tesellisi olsun diye söylemiyorum. Tatillerde en güzel yer İstanbul. İstanbul, İstanbullulara kalıyor, her yer 20 dk, trafik stresi yok. Gez gezebildiğin kadar. Hazırsanız başlayalım;

Atatürk Arboretumu

Sarıyer’de bulunan Atatürk Arboretumu, Belgrad Ormanı’nın günaydoğusunda bulunuyor. 345 hektarlık alana kurulu olan Atatürk Arboretumu’nda bin 500’den fazla bitki bulunuyor.

Aydos Tepesi

Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Kartal ilçelerini kapsayan Aydos Tepesi, 537 metrelik bir zirveye sahip. Bu özelliği ile İstanbul’un en yüksek tepesi olma özelliğine sahip olan Aydos Tepesi, ayrıca İstanbul’un en güzel ormanlarından da biridir. Aydos Tepesi’nde piknik yapabilir, kuş seslerini dinleyebilir ve şehrin gürültüsünden uzak bir tatil geçirebilirsiniz.

Baltalimanı Japon Bahçesi

Sarıyer Baltalimanı’nda bulunan Japon Bahçesi, Türk ve Japon halklarının kardeşlik duygularını pekiştirmesi amacıyla yapılmıştır. Her iki ulusun da kültürlerinden parçaların bulunduğu Japon Bahçesi, iki kültürün birbirini daha yakından tanıması için planlanmıştır.

Çilingöz

İstanbul Çatalca’da yer alan Çilingöz, Çatalca’ya yaklaşık 1,5 saatlik bir uzaklıkta bulunuyor. Muhteşem bir denize sahip olan Çilingöz, aynı zamanda bir kamp alanıdır. Dilerseniz burada kamp yapabilir ve tertemiz sularında denize girerek tatilinizi değerlendirebilirsiniz.

Durusu Gölü (Terkos)

İstanbul’un kuzeybatısında bulunan Durusu Gölü, kente yaklaşık 40 – 50 km uzaklıkta bulunuyor. Sazlıklara yuva yapan karabatakların olduğu gölde, yaban ördeklerinden pelikanlara kadar birçok hayvan bulunuyor. Durusu Gölü’ne gitmeye karar verirseniz, yine aynı isme sahip olan Durusu Köyü’nü de ziyaret edebilirsiniz.

Garipçe Köyü

Deniz kenarına kurulu olan bu şirin mi şirin balıkçı köyü Garipçe, Rumeli Feneri ve Rumeli Kavağı’nın ortasında bulunuyor. Garipçe, bir balıkçı köyü olmasından dolayı çok sayıda balıkçı teknesini de sahillerinde barındırıyor. Sahil kısmında bir akşam yemeği yiyebilir ve günbatımını izleyebilirsiniz. Dilerseniz iskeleden ayrılan teknelere binerek diğer koylara da geçiş yapabilirsiniz.

Madam Martha Koyu

İstanbul’un adalarından biri olan Burgazada’da yer alan Madam Martha Koyu, yeşille mavinin buluştuğu en güzel noktalardan biridir. Hem denizinin güzelliği hem de doğasının muhteşem olduğu Madam Martha Koyu’nda dilerseniz kamp yapabilir dilerseniz de adadaki otellerden birinde tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda bu koy, günbatımını izlemek için de oldukça idealdir.

Polonezköy

İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan Polonezköy, yeşilin en güzel halini gözler önüne seriyor. Eski adı Adampol olan Polonezköy, doğası ile insanı mest ediyor. Yemyeşil bir alana sahip olan Polonezköy’de piknik yapabilir ve ağaçların arasında hamak keyfini çıkarabilirsiniz.

Boğaz Turu

Şehir hatlarının boğaz turu ile deniz sefası yapıp balık ekmek yiyebilirsiniz. Hem Anadolu yakasından hem de Eminönü’nden kalkan bu turlar oldukça ekonomik ve keyifli.

Sardala Koyu

Sardala Koyu, kayalarla çevrili olan bir doğa harikası. Ağva’ya 15 km uzaklıkta bulunan Sardala Koyu’nun denizi oldukça ılıktır.

Enginar Festivali'ne davetlisiniz 

İstanbul dışına çıkacaklara 2 yıldır Urlalı olarak Enginar Festivali'ni haber vermemek olmaz.

Bu yıl 8. Uluslararası Urla Enginar Festivali 6 Mayıs Cuma -8 Mayıs Pazar arasında bayramın hemen sonrası gerçekleşiyor. Ulusların kaderi kendi besinlerini seçişlerine göre çizilirmiş... Bu olağanüstü coğrafyanın ve bizler için seçtiği ise şifalı çiçek "Sakız Enginar". Şu anda tam mevsimi tadına doyulmuyor. Salatası ayrı, dolması ayrı yaprakları çiğ bile güzel. Ben tüm dolabı doldurdum. Her sene en az 40 tane yemek gerekiyor. 40 tane yerseniz karaciğer yenileniyor tüm vücut temizleniyor.

Evde tembellik yapacaklara kitap ve dizi tavsiyemiz ise şöyle;

Hiçbir yere gidemem ayaklarımı uzatıp dinleneceğim hem de param cebimde kalsın derseniz aşağıdakilere göz atabilirsiniz.

Kitaplar

  • Matt Haig Gece Yarısı Kütüphanesi
  • Matt Haig İnsanlar
  • Vedat Milor Hesap Lütfen
  • Robert Greene İnsan Doğası
  • Piraye Seyir

Film ve diziler

  • Grace & Frankie
  • Anger Management
  • Küçülen Hayatlar
  • 11.22.63
  • Bir Skandalın Anatomisi

Mutlu ve keyifli bayramlar...

Yorumlar (0)