"Beni bank gibi görüyorlar, çakıyla kazıyorlar"

ÖZEL HABER 26.09.2020, 12:54 28.09.2020, 10:07
"Beni bank gibi görüyorlar, çakıyla kazıyorlar"

Gazeteci-yazar Oya Doğan’ın hem format sahibi olduğu, hem de hazırlayıp sunduğu yeni programı “Hayat Sana Güzel Mi?” artık Dizi Doktoru YouTube kanalında...

Görünen güzelliğin ardındaki hayatları sorgulamayı hedefleyen program “Hayat Sana Güzel Mi?”nin ilk bölüm konuğu ünlü YouTuber Berk Coşkun olmuştu. Oya Doğan 2. bölümde ise verdiği kilolar sebebiyle sürekli eleştiri oklarının hedefi olan oyuncu Ümit Erdim'i konuk etti.

"Toplumun bağırsak kısmı bunu yapıyor"

"Bu konuşmayı dinleyip, yalanlayanın alnını karışlarım" diye söze başladığı programın Persona bölümünde, kilosuna yönelik saldırı boyutundaki eleştirilere ateş püsküren Erdim, bu konudaki düşüncesini şu sözlerle ifade etti: "Ben kilodan övünçle bahsedeni görmedim. Sorsan herkes şikayet eder ama kimsenin bunun için bir şey yapası gelmez, çünkü ağzı tutmak çok zordur... Konuşma işine gelirsek, o bizim bence genetik bozukluğumuz. Toplumun bağırsak kısmı bunu yapıyor. Mesela diyor ki; 'Bu böyle güzel değil bunu değiştir.' Tanışmıyoruz, birbirimizin hayatında çok yer kaplamıyoruz hatta belki hiç... Ama birçok şeyi söylemeye hak görüyorlar, bu enteresan bir yapı bence. Tamamen bilim olarak incelenmesi gereken bir vaka diye düşünüyorum bu psikolojik tepkileri."

"Görüntümle bir derdin varsa kumandayı kullanacaksın"

Sadece sosyal medyada değil, her yerde benzer durumlarla karşılaştığını dile getiren Erdim, “Hayat Sana Güzel Mi?”de yakın zamanda yaşadığı bir olayı anlattı ve "Ben ünlü olabilirim, çok fazla insana ulaşan bir meslek yapıyor olabilirim ama bu parktaki bank olduğum anlamına gelmiyor. Kamu malı değilim ki, beni bank gibi görüyorlar muhtemelen. Kimisi geliyor oturup keyif yapıyor, çekirdek yiyor, kimisi de gelip kazıyor çakıyla ismini yazıyor. Hiç önemin yok. Gerçekten benim görüntümle bir derdin varsa kumandayı kullanacaksın." dedi.

"Sektör süpermarket zihniyetiyle yönetiliyor"

Kilo verdiği için iş bulamadığına yönelik haberlerle ilgili konuşan Erdim en son bir dizide 7 sene önce oynadığını ama kilo vermesinin daha 2 senelik bir geçmişi olduğuna dikkat çekti. "Sektör süpermarket zihniyetiyle yönetiliyor" diyen oyuncu uzun süre dizilerde yer almamasının sebeplerinden birinin lobileşme ve adamcılıktan kaynaklığını belirtti. Şampiyon dizisiyle anlaşmasının ardından sırf bu sebeple işin olmadığını ve bazı insanların işi bozduğunun altını çizdi.

"Ben bir başarısızlık özetiyim"

Pilot okuluna yazılmasının kararını 10 ayda verdiğini belirten ve motor sporlarına olan ilgisi ve hız tutkusu bilinen Erdim, "Dev bir uçağı kullanma fikri insanı cezbediyor" dedi. Pilot olmak istemesinin asıl sebebi olarak prestijli ve başarı odaklı bir meslek olmasını göstererek şu ifadeleri kullandı: "Tamamen başarı odaklı bir iş, eğer ben becerirsem bu işi yapabileceğim, eğer ben beceremezsem o kokpite beni kimse sokmayacak. Torpil, lobi, hiçbir şeye gerek yok. Yapabiliyor musun, yapamıyor musun, geçiyor musun sınavları, testleri, beceriyor musun, tamam hoş geldin... Bu yüzden pilotluk. Orada da bir challenge var yani... Komple büyük resme baktığımızda ben bir başarısızlık özetiyim aslında... "

"Erkeklere sesleniyorum itaat et rahat et!"

Evliliği ve kızı Ses'le ilgili de konuşan oyuncu, hanımcılığın kazanacağını söyleyerek erkeklere seslendi ve "İtaat et rahat et! Hiç bulandırma ortalığı çünkü çözümü yok. Tamamen farklı yazılımlarız, mücadeleye girme. Ne sen onu anlarsın ne o seni. Sadece sev! Başka hiçbir şeye ihtiyacın yok" dedi.

Ümit Erdim programın Empati bölümünde kartlar arasından çektiği "Dünyadaki hangi filmin başrolünde oynamak isterdin?" sorusuna Bruce Willes'in rol aldığı Çakal filminde" cevabını verdi.

Programın üçüncü bölümü Öz'de ise Oya Doğan'ın "Bana Ümit'i üç kelimeyle anlatır mısın?" sorusunu "Muhafazakar, adil ve pozitif" olarak yanıtladı.

Yorumlar (0)