BluTV, Ankaragücü’nün gönlünü aldı

ÖZEL HABER 29.12.2022, 15:59 30.12.2022, 15:28
BluTV, Ankaragücü’nün gönlünü aldı

Bu memleketin hassasiyetlerini anlamak bazen zor! Salı akşamı BluTV’de yayınlanan “Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi”nin dördüncü bölümünden sonra MKE Ankaragücü taraftarı açıklama yaptı ve “Şiddetle kınıyoruz, özür dileyin” dedi. Peki, Behzat Ç.’nin dördüncü bölümünde ne oldu da taraftar sinirlendi? Efendim, dizide bir madde satıcısının eşofmanında MKE Ankaragücü arması vardı. Evet yanlış okumadınız? Karakter sahnesini oynadıktan sonra kadrajdan çıkarken arma göründü.

Ardından MKE Ankaragücü takımı resmi sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı: “Dijital bir platformda yayınlanan Behzat Ç. dizisinde bir uyuşturucu satıcısının MKE Ankaragücü taraftarı olarak gösterilmesini üzülerek takip ettik. 112 yıllık bir tarihe sahip; Milli Mücadele döneminin kahramanları Imalat-ı Harbiye işçileri tarafından kurulan bir kulübün armasının bu şekilde kullanılmasını şiddetle kınıyoruz. Ankara'da çekimleri yapılan bir dizinin, Ankara'nın en önemli değerlerinden birine yaptığı bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Behzat Ç. dizisinin senaristinden, yapımcısından ve yayıncı kuruluşundan; camiamızdan özür dilemesini ve yaptıkları kabul edilemez yanlışı düzeltmesini ivedilikle bekliyoruz."

Sahne değiştirilmiş

Bu açıklamanın altında öyle yorumlar var ki, bir boş vaktinizde taraftarların yorumlarını okuyun. “İçmek ayrı satmak ayrı” diyen yoruma çok güldüm. Ama çoğunlukla “Herkes Ankaragücü’nü tutabilir. Neden meslek ayrımı yapıyorsunuz ki?” noktasında birleşmiş. Açıkçası ben bireysel olarak fazla hassasiyet gösterildiğini düşünüyorum. Ama Blu TV yetkililerine “Ne yapacaksınız?” diye sordum. BluTV yetkilileri, yanlış anlaşılmadan dolayı çok üzgün olduklarını ve sahneyi değiştirdiklerini söylediler. Kasıtlı yapılan bir durum olmadığı gibi BluTV’de konuya hemen müdahale etmiş. Umarım bu durum Ankaragücü’nün gönlünü almıştır. Bu dizi Ankaralıları güzelliklere kavuşturmaya çalışan polisleri anlatıyor. Onlar kötülüğün içinde adaleti sağlamaya çalışıyor ve her yerin de maalesef iyisi ve kötüsü var.

Yorumlar (0)