Cadılar Bayramı ruhuna uygun filmler!

ÖZEL HABER 30.10.2020, 15:31 31.10.2020, 12:20
Cadılar Bayramı ruhuna uygun filmler!

Cadılar Bayramı, her sene 31 Ekim'de kutlanan, günümüzde seküler bir kutlama halini almış, çocukların, genellikle korkunç kostümler giyerek, kapı kapı dolaşıp şekerleme ve harçlık topladığı, yetişkinlerin eğlenmeye bahane bulduğu bir bayram... Biz de Cadılar Bayramı ruhunu yakalayabilmeniz için sizlere Cadılar Bayramı temalı filmleri derledik.

1. Cadılar Bayramı (Halloween)

John Carpenter’ın yönettiği 1978 yapımı korku filmi, Micheal Myers isimli bir akıl hastasının Cadılar Bayramı’nda insanları vahşice öldürmesini odak noktasına alıyor. Tam 5 seriden oluşan filmin son halkası ise 2007'de çekildi. Michael Myers bu kez farklı bir misyonla geri dönüyor. 

2. Elm Sokağı Kabusu (A Nightmare On Elm Street)

Johny Depp'in, oyunculuğa ilk adımını bu filmle atmış olması bile filmi özel kılıyor. Kabuslarınıza girecek kadar korkutucu bir film istiyorsanız kurbanlarını rüyalarda avlayan seri katili kou alan Elm Sokağı Kabusu tam size göre. 

3. 13. Cuma (Friday The 13th)

Birçok sinema otoritesine göre "kült" olarak değerlendirilen 13. Cuma bir gençlik kampında geçiyor. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlıyor... 

4. Hokus Pokus (Hocus Pocus)

Halloween'deki yeniden dirilme temasının işlendiği fantastik komedide 300 yıl sonra, 3 cadı kardeş Salem Massachusetts’da Halloween arifesinde yeniden diriliyor. Oldukça eğlenceli filmin başrollerde Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy var.

5. Karga (The Crow)

Halloween motifleriyle bezenmiş Karga'da Eric Draven ve nişanlısı, düğünlerinin arifesinde serseri çetesi tarafından öldürülürler. Bir yıl sonra Eric'in mezarını ziyaret eden bir karga, genç adamın intikamcı bir ruh olarak ölümden dönüşünün de simgesi olarak intikam almaya başlar.

6. Yaşayan Ölülerin Gecesi (The Night of the Living Dead)

Yaşayan Ölülerin Gecesi, George A. Romero tarafından yönetilen, 1968 ABD yapımı bağımsız siyah-beyaz korku filmi. Eğer nostaljiden hoşlanıyorsunuz bu gece için tercih edilebilir filmler arasında yer alıyor. 

7. Cadılar Bayramı Katliamı (Trick´r Treat)

Cadılar Bayramı'na dair aradığınız her şeyi içinde barındıran bir film. Korkunç Halloween hikayelerini kanlı canlı izlediğimiz bu başarılı yapımın başrollerinde Anna Paquin, Brian Cox, Dylan Baker gibi isimler yer alıyor. Cadılar Bayramı KatliamıCadılar Bayramı'nda gerçekleşmiş iç içe geçmiş 4 hikayeyi konu ediyor. 

8. Cesetler Evi (House of 1000 Corpses)

Cadılar Bayramı'nı en iyi işleyen ve pek bilinmeyen yapımlardan Cesetler Evi kanlı bir Halloween gecesinde geçiyor. 2003 yapımı film korku filmlerinden farklı atmosferiyle dikkat çekiyor. 

9. Çığlık (Scream)

90'lı yıllarda telefon çalınca irkilmemize sebep olan Çığlık'ta Halloween tarzı partiler söz konusu. Kaliforniya'nın telefonla arayıp filmler hakkında soru sorarak kurbanlarına işkence eden bir maskeli katil tarafından terörize edilmesini konu alan film bu gece bir kez daha izlenebilir... 

10. Tehlikeli Eller (Idle Hands)

Komedi tarafı ağır basan Tehlikeli Eller, sol eli kötü güçler tarafından ele geçirilen ergenle, korku klasiği Evil Dead’e selam çakıyor. Filim oyuncu kadrosunda Devon Sawa, Seth Green, Jessica Alba gibi isimler var. 

BONUS: Casper

Korkunç olmayan tatlı bir Halloween temalı film izlemek isterseniz Casper tam size göre. Kostümlü insanların yanında gerçek hayaletlerin de gezdiği Cadılar Bayramı partisi sahnesiyle listede yer almayı hak eden Casper ailece izlenebilir... 

Yorumlar (0)