Çağatay Ulusoy’un ekran yolculuğu

ÖZEL HABER 14.04.2021, 14:17 15.04.2021, 14:41
Çağatay Ulusoy’un ekran yolculuğu

Hazırlayan: Büşranur Çelik

Son zamanlarda sık sık duyduğumuz bir isim Çağatay Ulusoy. Hayatımıza 2010 yılında Best Model of Turkey yarışmasında 1. olarak girmiş olan Çağatay’ın yer aldığı her proje çok sevildi. Çok yakında Yeşilçam dizisiyle hayranlarıyla buluşacak olan Ulusoy'un canlandırdığı tüm rolleri sizler için derledik.

Adını Feriha Koydum (Ocak 2011 – Haziran 2012)

Çağatay Ulusoy, başrolünü Hazal Kaya, Vahide Perçin ve Metin Çekmez’le paylaştığı dizide Emir Sarrafoğlu olarak karşımıza çıkmıştı. ‘Gecelerin Veliahtı’ Emir’e hangimiz Feriha’nın aşık olduğu gibi aşık olmadık ki?

Anadolu Kartalları (Ekim 2011)

Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yılı anısına çekilmiş olan filmde çocukluklarından beri uçma hayali kuran beş arkadaşın pilot olma yolundaki maceraları konu alınmıştı. Ahmet Onur karakterini canlandıran Çağatay Ulusoy’a başrolde Engin Altan Düzyatan ve Özge Özpirinçci eşlik etmişti.

Emirin Yolu (Eylül 2012 – Aralık 2012)

Feriha’nın ölümünden sonra devam dizisi olarak Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu bizlerle buluşmuştu. Yayın hayatına sadece ‘Emir’in Yolu’ olarak devam eden dizi beklediği ilgiyi yakalayamayınca maalesef ki 14. bölümde final yaptı.

Medcezir (Eylül 2013 – Haziran 2015)

The O.C.’den uyarlanan dizide Çağatay Ulusoy’un partneri Serenay Sarıkaya idi. Tozludere’den Altınkoy’a savrulan Yaman Koper’in yaşadığı çalkantılı anlara tanık olurken dizideki yaşanılan hayatlara da çok özenmiştik.

Delibal (Aralık 2015)

Füsun’u (Leyla Lydia Tuğutlu) gördüğü anda aşık olmuştu Barış. Yaşamaktan keyif alan, eğlenceli kişiliğe sahip olan mimarlık öğrencisi Barış’ın bir sorunu vardı, bipolar bozukluk… Hastalığa yenik düşen Barış intihar etmiş ve hepimizi derinden etkilemişti.

İçerde (Eylül 2016 – Haziran 2017) 

“İçerde misin evlat?”tan tutun “tak tak taka tak” melodisine kadar İçerde’nin her repliği ağzımıza takılmıştı. Leonardo DiCaprio ve Matt Damon’un başrolünü paylaştığı Köstebek filminden uyarlanmış olan İçerde büyük ses getirmiş ve bitmesi istenilmeyen bir yapım haline dönüşmüştü. Dizide Sarp Yılmaz’ın (Çağatay Ulusoy) polis akademisinden kovulup mafyanın yanına girmesinin yanı sıra, çocukken kaybolan kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) araması işleniyordu. Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli’nin kimyasına kendimizi kaptırmışken 39. bölümde final yapan dizinin tadı hala damağımızda.

Hakan: Muhafız (Aralık 2018 – Temmuz 2020)

Netflix’in ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız bir süper kahraman hikayesiydi. Bu kez karşımıza süper kahraman olarak çıkan Çağatay Ulusoy’un (Hakan) görevi İstanbul’u ölümsüzlere karşı korumaktı. 4 sezon boyunca ölümsüzlere karşı savaş veren Hakan’ın gerçekte kim olduğunu gördüğünde şok olmayan var mıdır?

Kağıttan Hayatlar (Mart 2021)

Kağıttan Hayatlar’da yaratıcı yapımcı olarak karşımıza çıkan Çağatay Ulusoy, sadece oyunculukta değil, işin mutfağında da yetenekli olduğunu hepimize gösterdi. Evsiz çocukların Mehmet abisi bir gün 8 yaşında bir çocuğun çöp arabasına bırakıldığını fark etti. Çocuğu ailesine kavuşturmak isteyen Mehmet, duygudan duyguya sürüklenirken bizi de yanına aldı.

Yeşilçam (Nisan 2021)

Çağatay Ulusoy’un bizlerle buluşmaya hazırlanan son dizisi ise Yeşilçam. 22 Nisan’da BluTV’de yayınlanacak olan dizide küllerinden doğmaya çalışan yapımcı Semih Ateş’in önündeki engeller anlatılacak. Bize o dönemleri gerçekten yaşatır mı bilmiyoruz ama Çağatay Ulusoy, Afra Saraçoğlu ve Selin Şekerci’yi Yeşilçam döneminde görmek için sabırsızlanıyoruz.

Yorumlar (0)