Çöp Adam değil “Yeraltında Aşk”

ÖZEL HABER 01.12.2022, 11:11 03.12.2022, 11:43
Çöp Adam değil “Yeraltında Aşk”

2022 yeni sezon işleri açıklandığından beri merakla beklediğim proje Çöp Adam’dı. Çünkü konusunu okuduğumdan beri bana fazlasıyla Netflix’in beğeniyle izlenen dizisi You çağrışımı yapıyordu. O nedenle her haberini takip ettim, sonunda beklenen gün geldi ve dün akşam Çöp Adam Star TV’de yayın hayatına başladı. Yine “Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmıştır” ibaresinin ekranın sol köşesinde konumlandığı ve o nedenle “Bir Gülseren Budayıcıoğlu hikayesi” olduğunu hemen anladığımız bir iş Çöp Adam. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Elçin Sangu var. Kadroda ise Sedef Avcı, Elçin Afacan, Ali Yoğurtçuoğlu, Füsun Demirel, Salih Kalyon, Hülya Şen, Cankat Aydos, Büşra Çam, Şeyda Terzioğlu, Gülizar Nisa Uray, Eylül Uğan ve Sinan Albayrak var. Oyuncu kadrosuna lafım yok, hepsi birbirinden kıymetli ve dün akşam iyi performanslar izledik ama ilk duyumlarımız Tamer rolüne Uraz Kaygılaroğlu’nun hayat vereceğiydi. Bir oyun tasarımcısı olan ve şirketi Amerika’yla ortak olan biri için acaba daha mı doğru isimdi diye düşünmeden edemedim. Sanki birazcık daha genç enerjisi olabilirmiş. Belli mi olur, belki de, Kıvanç Tatlıtuğ’un projeden ayrılmasının ardından OGM’yle anlaşması olan Uraz Kaygılaroğlu Kral Kaybederse’de rol alabilir, kim bilir!



“Düşmanımın başına gelmesin” dedirtti

Çöp Adam, anne ve baba demeye bin şahit ebeveynleri olan Tamer ve Meryem’in büyüdükten sonra onlarla aynı eve girerek yüzleşmelerini konu alacak gibi görünüyor. İşin aşk aksı ise yaralı bir karakter olan Peri’yle sürecek. İzlerken düşmanımın başına bile gelmesin diyeceğim bir şey yaşadı Peri. Hasta kardeşi için kendi hayatından vazgeçen, doğum gününü bile ilaçlarını almayan kardeşinin başında geçiren Peri, bir akşam eve geldiğinde kocası ve hasta kardeşini küvette ölmüş halde buldu. İkisinin öldüğüne mi yansın, onu aldattıklarına mı ben bile karar veremedim. O da çareyi intihar mektubu yazıp beyaz elbisesini giyip İstiklal Caddesi’nde içip yürümek olarak gördü. Koca İstiklal Caddesi’nde bir insan dönüp ona bakmadı ama ara sokaktaki Tamer onu fark etti ve peşine takıldı. Sonunda da ensesine yaptığı bir hareketle kızı bayıltıp, kucaklayıp taksiye bindirip yeni yalısında yeraltında bulduğu sığınağına götürdü. Bunlar olurken bir insan “Abi ne yapıyorsun?” demedi. Bunu da sokak serserisi değil, dün televizyonlardan canlı yayına bağlanılan, oyun şirketinin yüzde 50’sini Amerikalılara 300 milyon dolara satan Tamer yaptı. Neden yaptı kendisi de bilmiyor. Gelecek bölümün tanıtımında öyle diyor Tamer.



Tamer’in konuşmaya hali yoktu

Melek Gençoğlu ve Su Ersöz’ün senaryolaştırdığı, Yağız Alp Akaydın’ın yönetmen koltuğuna oturduğu işte “Ah keşke” dediğim çok an oldu. Öncelikle keşke ilk olarak karakterimizin çocukluk travmalarını izlemeseydik. Daha ilk dakikada kızı kaçıran Tamer’in simit yerken gittiği acılı çocukluğu onu hemen temize çekti. Tamer defolu bir karakter, bıraksaydınız enerjik ritimde bir Tamer izleseydik. Oysa Tamer’in neredeyse konuşmaya bile hali yoktu. Cümleleri ya arkadaşı, ya eşi, ya kardeşi ya da kızı doldurdu. Adeta bir boşlukları doldurunuz Tamer’di. Keşke önce hayatını, sonra kızı kaçırmasını ve ondan sonra travmalarını görseydik. Zaten Gülseren Budayıcıoğlu olduğunda hepimiz çocukluk travması izleyeceğimizi biliyoruz. Bunu ilk 3 dakikada vermek ve Tamer’i masumlaştırmak tatmin edici değildi. Aynı şey reji için de geçerli; özellikle geçişleri eski, bazen de sertti.



Reytinglerde kaçıncı oldu?

Dizide sanata kocaman alkış. Yalının altındaki sığınak gerçekten etkileyici. Bakın bu da bir imza gibi oldu, Budayıcıoğlu’nun hastaları hep bir bodruma, sığınağa birisini saklıyor. Ali Yoğurtçuoğlu iyi ki vardı. Dizide enerji adına konuşabileceğimiz tek karakter Serkan’dı. Ben Çöp Adam’ı daha çok izler ve yazarım. Ama bakalım, izleyici sevmiş mi? Dizi Tüm Kişiler’de 9’uncu, AB’de 3’üncü, ABC 20 +’da 8’inci oldu. Bu sezon açılış yapan diziler arasında yüksek bir reyting oranına sahip. Yani şansı yüksek ama bizim izlemek için biraz daha enerjiye ihtiyacımız var. Ayrıca şimdilik dizinin adını değiştirelim mi? Biz Çöp Aram değil, yeraltında aşk izleyeceğiz.

Arkadaşlar dikkat edin, bundan sonra Çöp Adam değil, yeraltında aşk izleyeceğiz.

Yorumlar (0)