Dizi Doktoru'ndan 12 izleme tavsiyesi!

ÖZEL HABER 15.01.2021, 07:36 16.01.2021, 09:44
Dizi Doktoru'ndan 12 izleme tavsiyesi!

Boş zamanımızın tümünü evimizde, ekran karşısında geçirdiğimiz bu dönemde, en büyük kurtarıcılarımızdan biri elbette dijital platformlar. Madem hafta sonu yine evdeyiz, madem kar geliyor, biz de sizler için sıcacık battaniyenin altına girip izleyebileceğiniz ve tüm günü keyifli kılacak dizi/film önerilerimizle buradayız...

Bu 12 arasında mutlaka sizin için de bir şeyler vardır...

1- 10 Bin Adım / Gain

Engin Günaydın ve Devin Özgür Çınar’ın özgün fikirlerinden yola çıkarak yazdığı ve aynı zamanda başrollerini üstlendiği 10 Bin Adım, son yıllarda uzun ve sağlıklı bir yaşam için tüm dünyada referans olarak kabul edilen “Günde 10 bin adım” önerisine uyarak birlikte yürümeye karar veren iki eski sevgili Ezgi ve Memet’in iki yeni yol arkadaşı olma hikayesini mizahi bir dille anlatıyor.

2- Terapist / Gain

Psikolojik gerilim tarzındaki mini dizisi ‘Terapist’ kişilik bozuklukları ve psikotik hastalıklar konusunda uzman bir terapistin karısının öldürülmesiyle hayatının altüst olmasını merkeze alıyor. Dizide başrolleri Çağdaş Onur Öztürk, Dolunay Soysert, İlayda Alişan, Muhammed Uzuner, Murat Kılıç ve Zeynep Çamcı paylaşıyor.

3- Gibi / Exxen

Komedi türünde çekilen ve bir skeç dizisi olan Gibi'nin başrolünde Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılıç bulunuyor. Dizide Ölümlü Dünya ve Cinayet Süsü filmlerinde gösterdiği performansla seyirciyi kendine hayran bırakan, bir o kadar da güldüren Feyyaz Yiğit'in olması oldukça dikkat çekiyor. 

4- Yarım Kalan Aşklar / BluTV

Kadrosunda Burak Deniz, Dilan Çiçek Deniz, Cem Davran ve Ezel Akay’ın yanı sıra Esra Ruşan, Nazlı Bulum, Cihat Süvarioğlu ve Gizem Ünsal’ı bir araya getiren ‘Yarım Kalan Aşklar’ aksiyon ve gizem dolu sahneleriyle heyecanı doruk noktasına taşırken, alışık olmadığımız bir aşk hikayesiyle de izleyicinin kalbine dokunuyor.

5- Homecoming / Amazon Prime Video

Gizli bir devlet tesisinde çalışan insanların hayatının ve tesiste yaşananların anlatıldığı Homecoming'de, Julia Roberts sosyal hizmet görevlisi Heidi’yi, Bobby Cannavale hırslı patron Colin Belfast’i, Stephan James ise sivil hayata dönmeye çalışan bir asker olan Walter Cruz karakterini canlandırıyor.
 

6- Your Honor / beIN CONNECT

İsrail televizyonlarında yayınlanan bir mini-diziden uyarlanan ve ABD’nin New Orleans kentine taşınan bu suç dramasının başrolünde, Breaking Bad dizisiyle tanıdığımız, 3 Emmy ödüllü oyuncu Bryan Cranston yer alıyor. Cranston‘ın canlandırdığı saygın yargıç Michael Desiato, bir trafik kazasına karışan oğlunun birinin ölümüne neden olması sonucu, kendisini etik ve ahlaki ikilemlerle dolu, bir yalanın diğerini beraberinde getirdiği gerilimli bir olaylar dizisinin ve vicdan savaşının içinde buluyor.

7- Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum / Netflix

Charlie Kaufman imzasını taşıyan filmde yeni sevgilisine dair şüpheleri olan bir kadın, ücra bir çiftlikte yaşayan anne babasıyla tanışmak için onunla yola çıkar. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir.

8- Lupin / Netflix

Netflix'in Arsen Lüpen'in macerelarından esinlenen Fransız yapımı Lupin'nde Omar Sy, Ludivine Sagnier ve Clotilde Hesme rol alıyor. Dizide, Arsen Lüpen'in maceralarından esinlenen kibar hırsız Assane Diop, varlıklı bir aile yüzünden haksızlığa uğrayan babasının intikamını almak için kolları sıvar.

9- La valla / Netflix

Dizi, distopik bir Madrid'de, bir ailenin hayatta kalma mücadelesi, birbirinden bir bariyerden daha fazlasıyla ayrılmış iki dünya arasındaki eşitsizliği gözler önüne seriyor. Başrolde ise Unax Ugalde, Olivia Molina ve Eleonora Wexler var.

10- El desorden que dejas / Netflix

Gerilim ve gizem türlerini harmanlayan İspanyol mini dizisi, genç bir edebiyat öğretmeni olan Raquel karakterini merkezine alıyor. Raquel, evliliğine 2. bir şans vermek için eşinin doğduğu kasabaya taşınıyor. Burada karanlık bir sır ile karşı karşıya kalıyor. Kasabadaki lisede göreve başlayan ve ilk iş gününde gizemli bir not alan Raquel, yerini aldığı eski öğretmen Viruca’nın  garip ve trajik bir durum yaşadığını öğreniyor çok geçmeden ve hikaye gelişiyor.

11- Gün On4 / Puhu 

Gün On4, koronavirüs teşhisi konan ancak hastalığı evinde tedavi görerek atlatan Komiser Gazanfer ve ekibinin karantina günlerinde şüpheli bir intihar vakasının izini sürme hikayesini anlatıyor. Yurt dışından dönen Komiser Yardımcısı Sevin, 14 günlük karantina süresini geçirmesi için bir otele yerleştiriliyor. Sevin’le birlikte aynı uçakta gelen yolculardan biri, yerleştirildiği otelde intihar ediyor, ancak arkasında birçok soru işareti bırakarak.

12- Kış Şarkısı / Mubi 

2015 Fransa, Gürcistan ortak yapımı filmde giyotine mahkum edilen bir kont, Paris sokaklarında dolaşan bir serseri, orduda çalışan bir din adamı. Aralarında ne tür ortaklıklar var? Bazılarının yolları bir binada kesişiyor, bazıları hiç yan yana gelmiyor. Tüm bu kaosun ortasında yine de umut bir yerlerden beliriyor.

Yorumlar (0)