Fırat Tanış bu kez şiir besteledi!

ÖZEL HABER 17.12.2020, 16:39 18.12.2020, 10:51
Fırat Tanış bu kez şiir besteledi!

Oyunculuğu kadar sahne performanslarıyla da dikkat çeken Fırat Tanış bu defa Türk şiirinin büyük ismi Behçet Necatigil'in Solgun Bir Gül Dokununca şiirini besteledi.

Geriye Kalan albümünde şarkıya yer veren söyleyen Tanış, aynı zamanda albümde Turgay Yakut’un bestelediği, Metin Altıok’un Geriye Kalan şiirini de yorumladı. 

Kayıtları Ada Müzik ve Babajım stüdyolarında yapılan, İklim Tamkan’ın prodüktörlüğünü yaptığı üç şarkının ikisi Ajlan Akyüz’ün, biri İklim Tamkan’ın düzenlemeleriyle, 18 Aralık tarihinde iTunes ve spotify da sizlerle buluşuyor.

"Bir şiiri bestelemek, şairine elçilik etmektir. Şiirindeki sözün tartımı, hızı, uyumunu; hayalde canlandırdığı yeri, yurdu, dünyayı; sesin tartımına, hızına, uyumuna taşımanın, şiiri bestelemekten çok “şairine ses olmakla” ilgisi var kuşkusuz. dolayısıyla bestelenen şiirler artık şairlerinin söylediği şarkılardır. şairin dünyasına içtenlikle yaklaştıkça; elçinin, bestecinin sesi o derece şaire dönüşür.

Size edebiyatımızın iki dev şairi Behçet Necatigil ve Metin Altıok’un iki şiirinden bestelenmiş şarkılar söyledim Geriye Kalan albümünde. Şarkıları onlar söylüyormuş gibi düşündüm, hayal ettim. bu anlamda bir oyuncunun biyografik iki rol oynamasına da benzetilebilir bu; sanki Behçet ve Metin olup şarkı söylemişim gibi..." diyen oyuncu albümün kapak resmini de kendi çizdi. 
 

Yorumlar (0)