İşte, Kerem Bürsin'in Diario Las Américas röportajı!

ÖZEL HABER 28.01.2023, 13:17 30.01.2023, 10:02
İşte, Kerem Bürsin'in Diario Las Américas röportajı!

Kerem Bürsin kasım ayında Türk Hava Yolları'nın ülkenin turistik avantajlarını tanıtmak için düzenlediği bir galaya katılmak üzere Miami'ye gitmişti. Oyuncunun Diario Las Américas'a verdiği video röportajı basılı olarak yayınlandı. 

İşte röportajın tamamı: 

Türk dizilerinin Hispanik pazarında neden bu kadar başarılı olduğunu söylersiniz?

Kültürlerimizin çok benzer olduğunu fark ettim. Sadece diller çok farklı ama kültürlerimiz çok benzer. Biz çok tutkuluyuz. Ve bence bu yüzden ülkemizde anlattığımız hikayeler Hispanik kültürü aşıyor.

Her iki kültür arasında öne çıkan benzerliklerden bazıları nelerdir?

Aile değerlerimizin çok benzer olduğunu düşünüyorum. Ailemizle, kültürümüzle, arkadaşlarımızla ve ülkemizle kurduğumuz bağ. Ve bunlar şovlarımızda gösterdiğimiz temalar. Bu benzerlikleri gördüğümüzde, bağlantı kurabileceğimiz bir şey gördüğümüz için takılırız. Ben de bunu fark ettim.

En sevdiğiniz yemek nedir?

Bu zor bir soru (gülüyor). Bir yemek olduğunu söylemeliyim, çok fazla var ama çok popüler bir yemeğin hayranıyım, çünkü çocukken Türkiye'de yaşamadım. Ve Türkiye'ye her gittiğimizde yediğim ilk şeydi. İskender kebabı. Pide üzerine monte edilmiş şiş üzerinde kalın bir et parçası, üzerine domates sosu ve tereyağı konur. Bu çok iyi.

Çocukken nerede yaşadınız?

Babamın işi nedeniyle birçok yerde yaşadım. Her iki üç yılda bir başka bir ülkeye taşındık. İskoçya'da, Norveç'te, Endonezya'da, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Teksas'ta yaşadım. Sonra Boston'da üniversiteye gittim, ardından Türkiye'ye dönmeden önce Los Angeles'a taşındım.

Türkiye'yi ziyaret etme nedenlerinden bazıları nelerdir dersiniz?

Halkı için. Bence İstanbul çok popüler ama Türkiye'nin çok küçük bir parçası çünkü Kapadokya gibi, Trabzon gibi inanılmaz doğası olan yerler var. Türkiye'de çok büyük bir tarih var. Farklı imparatorluklar nedeniyle Türkiye'de çok şey olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte bu yüzden farklı kültürlerin çatışmasını görüyoruz, bu mevcut. Görülecek ve yapılacak çok şey var. Güneyde, yemeklerin yanı sıra dünyanın en iyileri arasında olduğunu söyleyebileceğim plajlar var. Türkiye harika bir yer.

Sen Çal Kapımı'da hayat verdiğin Serkan Bolat'tan bahset, ona benziyor musun?

Umarım benzemiyorumdur. Bazı benzerliklerimiz var elbette.

Kendinizi bir işkolik olarak görüyor musunuz?

Maalesef evet Yaptığım işten gerçekten zevk alıyorum ve çalışmıyorsam işle ilgili bir şey yapıyorum. Çalışmayı seviyorum ama bence yaşlandıkça hayatta başka önemli şeyler olduğunu, deneyimlerin ve sevginin çok önemli olduğunu anlıyorsunuz.

Ve bundan çıkardığım şey, Serkan'ın çok şey kaçırmış olması aşkım. Ve Eda ile tanışana kadar asıl tutkusunun çalışmak olduğuna inandığı için aşkın ne olduğunu bilmiyordu. O yüzden bu kadar işkolik olmamaya çalışıyorum (gülüyor).

Oyunculuk yapmadığınız zamanlarda boş zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?

Tırmanmayı, boks yapmayı seviyorum, hevesli bir okuyucuyum ve yazmayı seviyorum. Son zamanlarda çok yazıyorum.

Bir televizyon dizisinin senaryosu mu?

Evet, bir gün faydalı olacağını umduğum yaratıcı şeyler yazıyorum.

Bir senarist açısından Türkiye'de dizilerinde ne değişmeli dersiniz?

Neyin değişip neyin değişmemesi gerektiğini söyleyecek yerde olmadığımı düşünüyorum ama uzun olduklarını düşünüyorum (dizi). Bölümler çok uzun. Ve bunun avantajları ve dezavantajları olduğunu düşünüyorum. Eksilerin artılara ağır bastığı bir noktaya geliyoruz. Azın çok olduğuna, azla çok şey yapılabileceğine inanan biriyim. Yani, yakında bunu varsayacağımızı düşünüyorum.

Aşk sahneleri ve sansür hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence dünyanın farklı yerlerinden çok fazla içerik var ve bu tür sahneler çok fazla. Ve ilginç olan şey, elbette, neyi gösterip gösteremeyeceğimize dair sınırlamalarımız var. Çünkü bu diziler Türkiye'de devlet televizyonlarında yayınlanıyor. Ancak, sınırların daha yaratıcı olmamızı sağladığına kesinlikle inanıyorum.

Belki bu iyi bir şey değil ama bir sınırın varsa, bir şeyi göstermenin başka bir yolunu bulmalısın. Ve bu, seks sahneleri göstermemek veya öpüşmemek ve yine de istediğinizi ifade etmek anlamına geliyorsa, bence bu, yaratıcılık için bir kapı açıyor.

Yani, bu sınırların büyük bir hayranı değilim ama onlara gerçekten karşı da değilim. Neyse ne. Ve sahip olduklarınla ​​en iyisini yapmalısın. Ve iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum.

2022 profesyonel anlamda nasıl geçti?

Kameralardan uzaklaşıp yapım şirketime ve geliştirmekte olduğumuz yeni projelere odaklanmaya karar verdiğim bir yıl oldu. Yapmak istediğimiz ve bir süredir aklımda olan projeler

Bu yıl için yenilikler neler?

Bazı projeler geliyor. Bu konuda çok fazla şey söyleyemem ama umarım herkes için büyük bir sürpriz olur.

Yorumlar (0)