Melisa Doğu deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı!

ÖZEL HABER 08.03.2023, 10:36 08.03.2023, 16:00
Melisa Doğu deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı!

Fox'ta ekrana gelen “Yasak Elma” dizisinin oyuncuları, depremzede çocukları ziyaret etti. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği yani “UCİM” aracılığıyla Ankara ve Adana’da ziyaret gerçekleştiren ekip, toplanan yardımları çocuklara bizzat götürüp onlarla vakit geçirerek moral vermişti. Dizide 'Asuman’ karakterine hayat veren başarılı oyuncu Melisa Doğu da, oyunculardan Eda Ece, Sevda Erginci, Şebnem Dönmez ve Bahtiyar Memili ile beraber yapılan ziyaretler hakkındaki duygu ve düşüncelerini, DiziDoktoru.com’dan Deniz Ali Tatar’a anlattı.

“Zor ve acı zamanlarda, yalnız olmadığımızı bilmeye ihtiyacımız var”

Yaklaşık 1 ay önce gerçekleşen ve 10 ili kapsayan yıkıcı deprem sürecinin akıl sır erdirilemeyen bir süreç olduğunu belirten Doğu: “Duyduklarımız, gördüklerimiz kabul edilir gibi değil ve ülkece çok üzgünüz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu zamanlarda, maddi manevi kayıp yaşamış kişiler bizim dostlarımız, kardeşlerimiz. Biz ekip olarak, elimizden geldiğince ulaşabildiğimiz yerlere gidip moral vermek ve yardım etmek istedik. Kendi gönüllü gücümüzle aldıklarımızı ve bize ulaşan bağışları ihtiyacı olan bölgelere ve kişilere kendimiz götürmek istedik. O yüzden hemen bitmeyecek bu süreçte, uzun vadede neler yapılabilir diye düşünüp yola çıktık aslında. Bizi yıllardır seven, izleyen insanları görmek, onlara sarılıp yanlarında olduğumuz hissettirmek istedik. Hepimizin ne olursa olsun, özellikle bu zor ve acı zamanlarda; yalnız olmadığımızı bilmeye ihtiyacımız var diye düşünüyorum.” diyerek anlattı.

“Yasak Elma” ekibiyle beraber Ankara ve Adana'da depremzede dostları ziyaret ettiklerini belirten Doğu, Ucim ile beraber planlanan yardım sürecinden de bahsetti: “Ucim ilk etapta bizim izinlerimize yardımcı olarak, çocuklara ulaşmamızı sağladı. Çok önemli ve kıymetli bir dernek. Kendilerine buradan ayrıca teşekkür etmek isterim. Çok özel insanları tanıma fırsatı bulduk. Bizleri görüp sevinen çocuklar, büyükler, sağlık çalışanları küçücük bir an bile olsa tebessüm edip mutlu oldular ve bu bizim için çok önemliydi. Nelere ihtiyaç olduğunu, nelere yardımcı olabileceğimizi en azından kendi gözlerimizle görme şansımız oldu. Önümüzdeki zamanları planlayabilmemiz açısından, iyi ki gittik ve gördük diyoruz.”

“Anıtkabir ziyaretimiz, hepimiz için çok anlamlıydı.”

Ucim ekibiyle beraber Ata’nın huzuruna çıkıp Anıtkabir ziyareti de gerçekleştirdiklerini söyleyen Doğu: “Anıtkabir ziyaretimiz, hepimiz için çok anlamlıydı. Biz hiçbir zaman kendini yalnız hisseden bir ülke olmamalıyız. Bir kez daha Ata’mıza bu kadar yakın hissetmek, kırılan umudumuzu, yüksieltmemiz gerektiğini, birlik ve beraberlik içinde, yan yana durmamız gerektiğini hatırlattı bizlere. Duygusal anlar yaşadık. Çok çok özel bir deneyimdi.” diye belirtti.

Uzun vadede gönüllü herkesle beraber yaraların sarılması için ne varsa yapılması gerektiğini belirten Melisa Doğu: “Sakin ve sağduyulu bir şekilde başta Devleti’miz, sosyal yardım kuruluşlarımız, bu duruma gönüllü olan herkes ile bu yaraları bir nebze de olsa sarabilecek her şey yapılmalı. Bir kişiye bile dokunabilmek çok önemli. Acı çok büyük. Bu gerçekten çok büyük bir afet ve yıkımı çok fazla insanımızı etkiledi. Keşke dedirten o kadar çok şey var ki... Keşke çok daha kısa sürede ulaşmak mümkün olsaydı. Keşke her şey bu kadar zor olmasaydı. Keşke insanlar sevdiklerini yanı başında kaybetmeseydi. Keşke ülkemizde yuvamız dediğimiz, ekmek paramızı kazandığımız yerler daha güvenilir olsaydı. Maalesef keşkelerimiz çok fazla. Gerçekten çok üzgünüm. Ülkeme, maddi manevi kayıp yaşamış tüm canlarımıza başsağlığı ve acil şifalar diliyorum. Yardımlaşmayı ve sevgiyle kucaklamayı unutmayalım. Biz ekip olarak bunu yapmaya devam etmek istiyoruz.” diyerek hem yardımların hem de manevi desteklerin depremden etkilenen herkes için devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)