Mert Fırat, Variety'e konuştu: "Türk dizileri 120'den fazla ülkede izleniyor, onların desteğine ihtiyacımız var"

ÖZEL HABER 10.02.2023, 13:30 11.02.2023, 10:29
Mert Fırat, Variety'e konuştu: "Türk dizileri 120'den fazla ülkede izleniyor, onların desteğine ihtiyacımız var"

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın Türkiye İyi Niyet Elçisi olan Mert Fırat, Mert Fırat ABD'nin önde gelen sinema ve eğlence haber sitelerinden Variety'e konuştu. Kurucu ortaklarından olduğu  İhtiyaç Haritası ile birlikte 6 Şubat'ta yaşanan ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği yıkıcı deprem bölgesinde yardım için yer alan Fırat "Savaştan zarar görmüş Ukrayna için kampanya yürütüyorduk ama ama şimdi Ukrayna ofisimiz bizim için kampanya yürütüyor" dedi.

Oyuncu "Türk film ve TV sektörü camiasından ne kadar destek alıyorsunuz?" sorusuna "Aktörler, sanatçılar, yazarlar ve yapımcılar hayır işlerini desteklemek için çalışmayı bıraktı. Üreticiler mutfaklı karavanlarını bize gönderdiler. Tiyatrolar kapandı. Birçok oyuncu arkadaşım çözüm bulmak için bizimle birlikte çalışıyor ve tırlarla kıyafet ve yemek gönderiyor. Web sitemiz aracılığıyla bilgi paylaşıyoruz ve farklı şehirlerden insanlar bize destek oluyor. Gönüllülerden daha fazla para ve destek almaya çalışıyoruz." yanıtını verdi. 

"Uluslararası film ve TV topluluğu yardımcı olmak için ne yapabilir?"e ise yanıtı "Yaratıcı sektör bizi destekleyebilir. Sanatçılar duyarlı insanlar ve bizi destekliyorlar. Türk dizileri 120'den fazla ülkede izleniyor ve bu bize ekstra bir avantaj sağlayabilir çünkü dünya bizim kültürümüzü biliyor. Bizi tanıyorlar. Zihniyetlerimiz çok benzer. Onların desteğine ihtiyacımız var. Çabalarımızı desteklemek için para toplamak için dünyanın dört bir yanındaki aktör ve sanatçı arkadaşlarımıza ihtiyacımız var." oldu. 

Yorumlar (0)