Ne kadar tutabilirsin gül uğruna dikeni?

ÖZEL HABER 18.10.2022, 15:29 19.10.2022, 13:46
Ne kadar tutabilirsin gül uğruna dikeni?

Merhaba, bugünden itibaren dizidoktoru.com'da sinema ve dizi yorumlarımı sizlerle paylaşacağım. 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali dönüşü televizyonun başına oturdum ve dizilerin kaçırdığım bölümlerini izlemeye koyuldum. Her festival dönüşü sinema filmlerinden televizyon dizilerine geçtiğimde tadı damağımda kalan gurme bir yemek yedikten sonra ertesi gün bir açık büfede yemek seçiyor gibi hissediyorum kendimi, her şey var ama lezzetler biraz sıradan.

İlk izlediğim, bu sezonun iddialı yapımlarından olan “Yalı Çapkını”. Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’na ait gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan senaryo, aile olmak kavramı üzerine kurulu. Hikaye, kendi hayallerinden vazgeçmek pahasına, aile menfaatleri uğruna, aile büyüklerinin istekleri doğrultusunda hayatını yönlendirerek, zorla evlendirilen iki gencin etrafında şekilleniyor ve aile fertlerinin hayatlarını sorgulayarak izleyiciye "Ne kadar tutabilirsin gül uğruna dikeni?" sorusunu soruyor.

Daha ilk bölümden izleyiciyi avcunun içine alan dizi, reytinglerde en üst sıralarda. Yönetmenliğini Burcu Alptekin'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Barış Günger'in kaleme aldığı dizide Afra Saraçoğlu 'Seyran' rolüyle çok başarılı. Mert Ramazan Demir, şımarık sorumsuz genç profilini seyirciye oldukça iyi yansıtıyor. Usta oyuncu Çetin Tekindor 'Halis Ağa' karakteri ile baskın aile reisi rolünde, duygusal söylemleri ile zaman zaman ters köşe yapıyor.

Gaziantep’ten İstanbul’a uzanan hikaye, aile kavramı ile birlikte, töre ve gelenekler, aldatmak, ataerkil düzen gibi konulara da parmak basıyor. Seyirciye aile bağlarını ve ailenin birey üzerindeki baskısını sorgulatıyor. Peki siz, aileniz istediği için kendi hayatınızdan ne kadar vazgeçebilirsiniz? Gülü tutmak uğruna dikenler elinize batarken ne kadar dayanabilirsiniz?

Yeni sezonun diğer bir iddialı yapımı ise "Gecenin Ucunda." Peride Celal imzası taşıyan kitaptan uyarlanan senaryo, otuzlu yaşlarına gelmiş ama geçmişe dönüp baktığında hayatını aslında yaşayamamış biri olduğunu fark eden Macide'nin hikayesi. Dizinin senaryosu Emre Özdur ve Başar Başaran’a ait. Neslihan Atagül Doğulu, Kadir Doğulu, Sarp Levendoğlu ve Zuhal Olcay'ı buluşturan dizi ilk bölümde reytinglerde beklenen sıralamaya erişemedi. Bunun nedeni büyük bir olasılıkla dizinin inandırıcılıktan uzak, seyirciden kopuk olması. Dizi cast’ı star oyunculardan oluşuyor ama karakterler tam olarak oturmamış. Bundan sonraki bölümlerde dizinin ne yöne gideceğini birlikte göreceğiz, umarım bu kadar emek harcanan dizi ilerleyen bölümlerde arzu edilen reytinglere ulaşır. Ben Macide”nin hikayesinin nasıl evrileceğini merakla bekliyorum.

Yorumlar (0)