Nuri Bilge Ceylan, Adana'da "Kuru Otlar Üstüne"yi anlattı!

ÖZEL HABER 22.09.2023, 17:56 26.09.2023, 16:06
Nuri Bilge Ceylan, Adana'da "Kuru Otlar Üstüne"yi anlattı!

Türkiye sinemasının büyük usta yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde büyük beğeni kazanarak "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandırdığı "Kuru Otlar Üstüne" filmi, Türkiye'nin 96. Akademi Ödülleri'ndeki adayı olarak büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu önemli yapım, 30. Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında özel bir gösterime sahne oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen etkinliklerinde, Nuri Bilge Ceylan'ın başyapıtı "Kuru Otlar Üstüne", düzenlenen özel gösterimle sanatseverler ve gazetecilerle buluştu.

Yaklaşık 150 kişilik bir davetli topluluğu, heyecanla beklenen bu filmi izleme şansı yakaladı. Film, izleyicilerden büyük beğeni aldı ve birçok sanatçı tarafından övgüyle karşılandı.

Nuri Bile Ceylan filmin başlama sürecini anlattı ve "İnsanın kendini kandırması benim hoşuma gidiyor, sinemada bunu yapmak bana zevk veriyor" ifadelerini kullandı. Filmde bazı değşiklikler yaptığını belirten Ceylan, filmde en çok para harcanan sahnelrin kesildiğini belirtti. Başlangıçta filmin farklı olduğunu ve sonunda buna evrildiğini dile getirdi. 

Yorumlar (0)