Ödüllü belgesel Crossroads sanatseverlerle buluşuyor

ÖZEL HABER 29.11.2022, 11:44 29.11.2022, 11:55
Ödüllü belgesel Crossroads sanatseverlerle buluşuyor

Müze Gazhane’de gerçekleştirilen film gösterimleri kapsamında bu hafta, yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un üstlendiği belgesel film Crossroads sanatseverlerle buluşuyor.

Bulut Reyhanoğlu ve Vanessa Medini Arslan’ın hem kreatif hem ana yapımcılığını üstlendiği, ödüllü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği “Crossroads” Türkiye’nin ilk çağdaş sanat belgeseli olma özelliğini taşıyor. 

Türk görsel sanatının dünyada tanınan dört önemli ismini, Seçkin Pirim, Gülay Semercioğlu, Candaş Şişman ve Sinan Logie’yi bir araya getiren “Crossroads” belgeseli, sanatçıların özgün estetik dünyalarını ve sanat yolculuklarını, gündelik hayatları ve şehirle kurdukları ilişki üzerinden anlatıyor. Geçmişi, geleceği, kaosu, kültürü, kenti ve farklı sanat disiplinlerini buluşturan kozmopolit şehir İstanbul’daki atölyelerinden çıkan eserler, şehrin büyüleyici sokaklarından dünyanın önemli sanat galerine ve müzelerine uzanıyor. “Crossroads”, dört sanatçının sanatsal dönüşümlerini de kayıt altına alıyor. Tıpkı İstanbul’un dönüşümü gibi…

10. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması’nda En İyi Ulusal Belgesel Film Ödülü’nü alan, senaryosunu Sinan Yusufoğlu’nun yazdığı, görüntü yönetmenliğini Ersin Gök’ün üstlendiği belgeselin müziklerin Murat Asil, kurgusunu ise Adil Yanık yaptı. 

Yorumlar (0)