Oktay Kaynarca projelerle ilgili bilgi sızdıranları uyardı: "İfşa edeceğim"

ÖZEL HABER 18.07.2023, 12:33 20.07.2023, 13:15
Oktay Kaynarca projelerle ilgili bilgi sızdıranları uyardı: "İfşa edeceğim"

Oktay Kaynarca'nın başrolünde yer aldığı Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin ikinci sezon hazırlıkları deavm ederken, dizi sezon finalinde birçok oyuncunun veda etmesinin ardından yeni karakterlerle güçleniyor.

Diziye Hafize hala karakterinin geri döneceği bilgisi ise dün gündeme gelmiş. Oktay Kaynarca'dan bugün sert bir açıklama geldi. Oyuncu projelerle ilgili bilgi sızdıranlarla bir daha çalışmama kararı aldı. 

İşte o açıklama: Zorunlu açıklamadır; Bilindiği üzere ekranlara getirmek üzere yapılan dramalar gerçekten ilk hayal edildiği andan yayına çıkana kadar müthiş bir emek sabır ve çalışma ürünüdür. Yazarından yönetmeninden çaycısına kadar herkesin inanmak zorunda olduğu bir iştir, aksi halde asla ruhu olmaz ve karşılık da almaz seyredenleri tarafından. Kaleme ilk alındığı andan itibaren büyük bir heyecanla çalışılır,önce yazım aşaması sonra oyuncu seçimleri sonra kamera arkası ve kamera önü için yüzlerce binlerce saat emek verilir herşey iyi olsun diye. Bazı projeler hayal edilen menzile ulaşır bazıları ulaşamaz ama sonuçta ortada müthiş bir yaratım üretim inanç süreci vardır. Projeler yapılırken proje çözüm ortakları ile omuz omuza,adım adım,ilmek ilmek halı dokur gibi yaparız işimizi.

Bütün bunlar bu işi birlikte yapanların, içinde emeği olanların gizlilik içinde ve yayınlanacağı güne kadar dışarı sızdırılmadan yönetmesi gereken bir süreçtir ve etik olarak herkes bu kurala uyar. Aslında herkesin bir anlamda işi ekmeği ve namusudur bu süreç. Herkes birbirine güvenmek zorundadır güzel ve değerli bir proje çıkarmak adına bu süreçte. Bu konuşulmaya bile gerek olmayan sessiz anlaşma ekip ruhudur aslında bir anlamda. Bunun dışında davranmak bu kadar emeği yok sayıp bilinmez hangi çıkar ilişkileri ile o kadar emeği koltuğunun altına alıp götürüp ilgisi olmayan “ama bunu açıklamak işi olan” herkese servis etmek HAİNLİK dir, arkadaşlarına haksızlıktır, hatta hırsızlıktır. Kendi adıma ve şirketim adına aldığım karardır; bugünden itibaren sorumluları tarafından izin verilmediği halde bu hainliği yapan ve tespit etttiğimiz kişi ve kişileri ifşa edip bir daha asla çalışmama kuralı ile yaşayacağım ve sanırım diğer yapımcı arkadaşlarım da bu yolu izleyeceklerdir. Hikayeleri olmayanlar başkalarının hikayeleri ile sadece bir süre oyalanırlar…

Yorumlar (0)