Oya Doğan Kırkyama / Yüz Beden projesinde yer aldı

ÖZEL HABER 16.04.2022, 11:32 18.04.2022, 12:38
Oya Doğan Kırkyama / Yüz Beden projesinde yer aldı

Çağdaş Türk sanatının önemli isimlerinden Şükrü Karakuş, yurt içi ve dışında pek çok kişisel ve karma sergiyle sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. 

Şu sıralar Casosmos sergisi İspanya'da sergilenen sanatçı yaklaşık bir yıldır Kırkyama / Yüz Beden projesinin hazırlıklarını sürdürüyor. Günümüz Türkiye’sinin toplumsal gerçeğini yansıtan, farklı meslek ve alandan 100 sembol insanın giysilerini ve portrelerini kendi plastik diliyle yorumlayan Karakuş farklı boyutlarda 50 civarı eser üretecek. Sanatçının dünyaya ve hayata değişik açılardan bakan insanlara yer verdiği, bir Türkiye mozayiği olarak düşündüğü çalışmasında yer alan isimler arasında Gazeteci, Yazar ve Dizi Doktoru Oya Doğan da var. 

Şükrü Karakuş projesini "1967´de bir yıl boyunca evimizin duvarında asılı kalıp, daha sonra yıllarca annemin Singer marka, ayaklı dikiş makinesini örten Mona Lisa baskısı, Kırkyama / Yüz Beden projemin başlangıç noktasını oluşturdu. Dokuma, fotoğraf, bez baskı, dikiş, sanat eseri, zaman ve geri dönüşümle ilgili bir çok değerin bir araya geldiği bu özel şey şimdi yeni bir kimliğe bürünüyor." sözleriyle anlatıyor. 

Yorumlar (0)