Özcan Alper ve Murat Uyurkulak bugün İFSAK söyleşisinde!

ÖZEL HABER 29.11.2022, 11:02 29.11.2022, 11:10
Özcan Alper ve Murat Uyurkulak bugün İFSAK söyleşisinde!

İFSAK etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. İFSAK Sinema Birimi, "Edebiyat ve Sinema" adlı söyleşide bugün senarist/yönetmen Özcan Alper ve yazar/senarist Murat Uyurkulak'ı konuk edecek. Etkinlik saat: 19.30'da İFSAK Nurettin Erkılıç Salonu'nda başlayacak.

Edebiyat ve Sinema; Senaryosunu bir edebiyatçı olan Murat Uyurkulak’la yönetmen Özcan Alper’in yazdığı “Karanlık Gece“ adlı filmle Altın Portakal Uzun Metraj Film yarışmasında en iyi senaryo ve en iyi film ödülü almışlardı. Ardından Özcan Alper Boğaziçi Film Festivali ‘nde “En İyi Yönetmen ve “Ankara Film Festivali ‘nde de, “En İyi Yönetmen“ ve “Jüri Özel“ ödüllerini aldı.

Sinema ile diğer sanat dalları arasında bir bağ vardır. Ama edebiyatla sinema birer iletişim aracı ve sanat dalı olarak birbirleriyle güçlü bir bağ içindedir. Edebiyat ve sinemanın yöntemleri birbirinden farklı olmakla beraber ikisinde de kurgu ve anlatım bulunmaktadır. Bir taraftan edebiyatçıların yayınlanmış eserlerinden uyarlama şeklinde, bir yandan da “Karanlık Gece“ filmindeki gibi senaryosunda edebiyatçıların yer aldığı çalışmalar bulunmaktadır.



Karanlık Gece'de İshak (35), küçük bir dağ kasabasından çıkmış gezgin bir müzisyendir. 7 yıl önce parçası olduğu bir linç olayı, ölmek üzere olan annesine veda etmek için kasabasına döndüğünde peşini bırakmaz. Çocukluk arkadaşları olan diğer beş faille ve onları destekleyen kasaba halkı ile yüzleşen İshak, üzerine çöken suçluluk duygusuyla mücadele eder. Ancak kasabadaki herkes üç maymunu oynamaktadır, çünkü herkesin elinde kan vardır.

 

Yorumlar (0)