"Role hazırlanırken yalnız kalmak istiyorum"

ÖZEL HABER 19.04.2022, 14:30 20.04.2022, 11:50
"Role hazırlanırken yalnız kalmak istiyorum"

Kariyerine pek çok farklı rol sığdıran genç ve başarılı oyuncu Kubilay Aka Magnet Quarterly için objektif karşısına geçti. 

Şu sıralar Oğlum dizisinde rol alan Aka "Yeni bir role hazırlanmak, yeni bir karaktere adapte olmak için neler yaparsınız?" sorusuna "Aslında işin en heyecanlı kısmı bence burası; hazırlık aşamaları… Yeni bir karakter, yeni bir dünya, buna adapte olma ve çalışma kısmı çok eğlenceli oluyor. Öncelikle karakteri çok iyi analiz etmeye çalışıyorum; diğer karakterlerle olan ilişkisi, kendi dünyası, dışarı yansıttıkları, içinde yaşadıkları, seyircinin görmediği zamanlarda ne yaptığına kadar karakteri iyice anlamaya çalışıyorum.

Bu süreç genelde benim için masa başında, kafamda canlandırarak; yönetmenlerimizle, senaristlerimizle görüşmekle, bilgileri bir süzgeçten geçirmekle sürüyor. Daha sonra genelde yalnız kalmak istediğim bir sürecin içinde buluyorum kendimi. Evde oynamayı deniyorum; bu da bedensel olarak karakterin duruşuna, yürüyüşüne, ‘gestus’una katkıda bulunmamı sağlıyor. Daha sonrası sette canlanıyor. Yönetmenlerimizin de bizden ne istedikleri çok önemli. Aslında bir karakterin oturma süreci çok uzun. Ama setten önce genel hatlarıyla karakterin ana çizgilerini oturtup yönetmenle birlikte harmanlamak hoşuma gidiyor." yanıtını verdi. 

Yorumlar (0)