"Transhuman'lar komşumuz olacak"

ÖZEL HABER 11.10.2020, 15:10 12.10.2020, 11:51
"Transhuman'lar komşumuz olacak"

Gazeteci-yazar Oya Doğan’ın hem format sahibi olduğu, hem de hazırlayıp sunduğu yeni programı “Hayat Sana Güzel Mi?” artık Dizi Doktoru YouTube kanalında...

Görünen güzelliğin ardındaki hayatları sorgulamayı hedefleyen program “Hayat Sana Güzel Mi?”nin yeni bölüm konuğu ünlü Astrolog Dinçer Güner oldu. Adeta dizi senaryosu gibi bir hayat hikayesine sahip Güner, astrolojinin uzun yıllardır hayatında olduğunu ancak üniversite yıllarında bu merakının arttığını, o zamanlar kaynak bulmak ne kadar zor olsa da astrolojinin peşini asla bırakmadığını anlattı. Kurumsal firmalarda çalıştığını fakat tutunamadığını dile getiren Dinçer Güner, "Ben çağrı merkezi geçmişi olan bir insanım, 'İyi günler ben Dinçer size nasıl yardımcı olabilirim'le başlayan bir iş hayatı hikayem var, İstanbul Tıp Fakültesi Ağız Ve Diş Sağlığı okudum ama isteyerek okumadım, sevmediğim bir bölümdü" dedi.

"16,5 yaşıma kadar 3 tane baba gördüm"

16.5 yaşında üniversiteye başladığını ve o günden itibaren aldığı hiçbir kararı ailesine sormadığını söyleyen Güner; "O günden beri benim ailem, aldığım kararları görmüştür, duymuştur ve kendine zarar vermediği sürece istediğini yaşayabilirsin demiştir her zaman" ifadelerini kullandı.

1. sınıf okumadığını dile getiren Güner süreci şöyle anlattı; "Benim annemin birkaç eşi oldu. Birkaç eşten dolayı bizim yerleşik bir hayatımız olmadı. Ben de erken yaşta ayrılıp yerleşik bir hayat kurmak istedim kendime. 16,5 yaşıma kadar 3 tane baba gördüm, 28 yaşında babamla tanıştım. Hiç görmemiş, tanımamıştım, hiç resmi yoktu, sadece adını ve soyadını bildiğim bir adamdı benim için. Böyle bir hayattan gelince, erkenden kendi hayatınızı kurmak istiyorsunuz."

"Önemli bir kırılma oldu hayatımda"

Oya Doğan'ın "Babanı hiç merak etmedin mi 28 yaşına kadar?" sorusuna Güner; "Hayat çok garip. İzleyenler diyecek ki neden aramadın. Üniversiteye kadar zaten aile istemiyor bunu. Daha sonra Hz. Google'a yazsan da bulamıyorsun. Sonra bir gün bir arkadaşım 'Senin babanın adı neydi' dedi ve birini gösterdi bana 'Senin baban bu mu' diye... 'Bilmiyorum' dedim ve anneme gösterdim resmi. Annem dedi ki "Evet, bu"... Sonra biz babamla oturduk bir Türk kahvesi içtik, ilk ve tek bir araya geldik. Ve bir daha da görüşmedik. Tanışmamla birlikte çok önemli bir kırılma oldu benim hayatımda. Devamı gelse tatlı olurdu ama gelemedi... " yanıtını verdi.

"Kadın programında yorum yaptım"

Astrolojiyi meslek olarak sürdürmek için ilk olarak bir blog açan ve Twitter üzerinden astrolojik yorumlar yapan Dinçer Güner, İbrahim Tatlıses suikastını ve aynı döneme denk gelen nükleer bir depremi öngörmesiyle insanların ilgisini çektiğini anlattı. Hayatının Hande Ataizi'yle kesiştiğini ve TNT'de bir programda astroloji üzerine yorum yapmaya başladığını ve o program sayesinde ciddi bir takipçi edindiğinden bahsetti.

Koronavirüsle ilgili de konuşan Güner, virüsün temmuz, ağustos gibi biteceğini öngördüğünü ama bunda yanıldığını şu sözlerle ifade etti "Ben temmuz, ağustos gibi biter dedim, haziranda düşüşe geçer dedim ama öyle olmadı. Ben patladım burada mesela. Ama şöyle oldu, korona algısı bitti insanlarda haziran itibariyle."

"Trump seçimi kaybedecek"

Yeni öngörülerinden bahseden Güner "Zor ve keyifsiz bir sene geçiriyoruz, 2021 bu anlamda 2020 kadar stresli ve zor bir sene değil. 2023 yılında Plüton Kova'ya geçtiğinde yaşayacağımız dijital devrimi görüyorum. Bundan itibaren transhuman'lar komşumuz olacak, çipleneceğiz, uçan arabalar doğalımız olacak. 2021 yılında dünya yeni dünyacılar ve eski dünyacılar olarak ikiye ayrılacak. Ortalık ayağa kalkacak. Birçok ülkede büyük ayaklanmalar, rejimlerin değişimi söz konusu. Trump seçimi kaybedecek. Aynı zamanda 2021 kıtlık ve kuraklık senesi. 2021 senesinde ışık Doğu'dan yükselecek..." dedi.

Programın Empati bölümünde Dinçer Güner "Meclisten geçirebileceğin yasa olsa, hangi yasayı geçirmeyi tercih edersin" sorusuna "Eşcinsel eviliklerin serbest olması" yanıtını verdi.

Öz bölümünde ise Güner kendisini çalışkan, doğal ve samimi olarak tanımladı.

Yorumlar (0)