Unutulmayan kadın oyuncular belli oldu!

ÖZEL HABER 10.06.2022, 14:28 11.06.2022, 11:10
Unutulmayan kadın oyuncular belli oldu!

Türk Dizileri ve Türkçe Saha Araştırması'na göre, Türk kültürüne ilişkin hafızalarda iz bırakan diziler arasında, Diriliş Ertuğrul, Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı, Kuruluş Osman, Yargı, Masumlar Apartmanı, Ezel, Kara Para Aşk, Mucize Doktor, Sefirin Kızı, Siyah Beyaz Aşk, Teşkilat, Söz yer alıyor.

Hafızalarda iz bırakan kadın oyuncular Burcu Biricik, Aslı Enver, Cansu Dere, Demet Özdemir, Hande Erçel, Elçin Sangu, Meryem Uzerli, Neslihan Atagül, Tuba Büyüküstün, Pınar Deniz olarak sıralanıyor.

Araştırmaya katılanlar, Kemal Sunal, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Tuncel Kurtiz ve Tarık Akan'ı, hafızalarda iz bırakan ebediyete intikal etmiş ustalar arasında saydı.

Türk dizilerini çekici kılan unsurlar ise yüzde 20 ile "insani ilişkiler ve bir arada yaşama kültürü", yüzde 19,9 ile "aile ortamı ve güçlü aile bağları" yüzde 19,71 ile romantik ilişkiler, yüzde 16,36 ile "sürükleyici hikayeler ve gerçekçi kurgu", yüzde 14,52 ile "kültürel unsurlar ve mekanlar", yüzde 9,5 ile "tarihi detaylar ve yaşanmışlıklar" olarak sıralanıyor.

Yorumlar (0)