“Yarının Suyu” şarkısını dinle, Kuyucuk Gölü’ne bağış olsun

ÖZEL HABER 28.05.2021, 18:39 31.05.2021, 08:58
“Yarının Suyu” şarkısını dinle, Kuyucuk Gölü’ne bağış olsun

Son yıllarda kuraklık sorunu yaşayan ve 2019'da tamamen kuruyan Kuyucuk Gölü’ne can suyunu getiren Finish, Kars Valiliği, DSİ ve Kuzeydoğa Derneği iş birliğiyle Kuyucuk Gölü’ne can suyu getiren önemli projenin ikinci yıl dönümünü sevilen oyuncular Taner Ölmez ve Serkan Keskin'in de içinde yer aldığı BARABAR grubu tarafından yazılan ve seslendirilen "Yarının Suyu" şarkısıyla kutluyor.

Şarkı ilk kez Mucize Doktor dizisinin final bölümünde, aynı zamanda grubun solisti olan Taner Ölmez'in canlandırdığı Ali Vefa karakterinin dinlediği bir sahnede yayınlandı ve izleyiciden büyük ilgi gördü. 

Türkiye’nin yakın gelecekte su kısıtı yaşamaması için Yarının Suyu platformunda projeler yürüten marka, su tasarrufu odaklı hareketinin adını taşıyan şarkının videosu her izlendiğinde Kuyucuk Gölü’ne 57 litre su bağışı yapacak.

"Yarının Suyu" şarkısının söz yazarı ve bestecisi olan grup üyesi Fırat İksivri, sözlerin Aşık Veysel ve Yunus Emre'nin öğretilerinden ilham aldığını, insanın okyanusta bir damla olduğunu unutmadan doğaya saygı bilinciyle yaşaması gerektiği fikrinden yola çıktıklarını ifade etti.

Hayatımızın en önemli kaynağı olan su için başlatılan “Yarının Suyu” hareketinden esinlenerek hazırlanan şarkının bir kutlama olduğunu ifade eden Reckitt Türkiye Hijyen Pazarlama Direktörü Tarık Bayar ise duygularını, "Türkiye’nin suyunu korumak için harekete geçtiğimizde önceliğimiz kurumaya yüz tutan göllerin sesini tüm Türkiye’ye duyurmaktı. İletişim çalışmalarımızın yanı sıra ülkemizde örnek olacak projeleri de hayata geçirerek okyanusta bir damla olduğumuzu ama okyanusların da damlalardan oluştuğunu söylüyoruz. Odaklı çalışmalarımızın da karşılık bulduğunu Kuyucuk Gölü’ne can suyunu getirmeyi başararak gördük, hep birlikte yeni mucizeler yaratmaya devam ediyoruz. Her bir izlenme Kuyucuk Gölü’ne biraz daha fazla su demek." sözleriyle ifade etti. 

Finish'in desteğiyle hayata geçirilen şarkının tüm yaratıcı süreci Circus İstanbul Markalı İçerik Ajansı tarafından yürütüldü.

Yorumlar (0)