Yönetmen Hilal Saral İspanyol basınında

ÖZEL HABER 15.05.2021, 11:08 17.05.2021, 08:35
Yönetmen Hilal Saral İspanyol basınında

Ünlü yönetmen Hilal Saral İspanyol kadın dergisi Diez Minutos'a röportaj verdi. İspanya'da da izleyiciyle buluşan birçok dizinin yönetmenliğini yapan Saral'a Fatmagül'ün Suçu Ne dizisiyle ilgili sorular soruldu.

"Fatmagül hakkında ne söylersin?" sorusuna Saral; "Özellikle kadınların üzerindeki toplumsal yarayı fiziksel açıdan değil, zihinsel açıdan anlatmak için çok özeldi. Kahramanının ne kadar güçlü olduğunu gösterdi ve kadın dünyasını güç toplamaya ve sonuna kadar adalet aramaya teşvik etti. Sonra yüzden fazla ülkede zafer kazandı; Alba, İspanya'da yapıldı ve Fransa'da ödüllendirildi." yanıtını verdi. 

Türkiye'deki kadına şiddete dair düşünceleri sorulan yönetmen bu konuda "Eşitsizlik, görmezden gelemeyeceğimiz küresel bir gerçekliktir. Bu mesajları vermek önemlidir ve aynı zamanda sosyal adaletsizlikler hakkında konuşmak, her zaman farkındalık yaratmak ve şiddeti teşvik etmekten kaçınmaktır." dedi. 

"Genç oyuncuları yıldızlara çevirdiniz. Potansiyelini nasıl tespit ediyorsunuz?" sorusuna ise Hilal Saral'ın cevabı "Gözlerinde belli oluyor. Buna ek olarak tutku katarlarsa, başarılı olamayacakları imkansızdır. Onları parlatmayı ve her birinde en iyiyi ortaya çıkarmayı seviyorum. Örneğin Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat tutkulu ve film yıldızlarının ışığını taşıyor." oldu. 

Yorumlar (0)