23 Ağustos haftası vizyonun öne çıkanları

SİNEMA 24.08.2021, 12:08 24.08.2021, 15:03
23 Ağustos haftası vizyonun öne çıkanları

Ağustos ayında birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapacak Cinemaximum, 23 Ağustos haftası merak edilen filmleri sinemaseverlerle buluşturuyor. Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra Koş Saklan Dövüş (Run Hide Fight), Şeker Adamın Laneti (Candyman), Düşler Ülkesi (Dreamland), Kar Kırmızı, Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit ve İki Gözüm Ahmet filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

Pek çok filmi dünyayla birlikte vizyonlara getiren Cinemaximum, her zaman olduğu gibi 23 Ağustos haftasında da yerli ve yabancı farklı türlerden yapımları sinemaseverlerle buluşturuyor. Dramdan korkuya, maceradan gerilime, bilim kurgudan komediye kadar pek çok filmin vizyonda olacağı 23 Ağustos haftası sinemaseverler merakla beklenen vizyondaki yerli ve yabancı filmlerle farklı dünyaların kapılarını aralayacak. Koş Saklan Dövüş (Run Hide Fight), Şeker Adamın Laneti (Candyman), Düşler Ülkesi (Dreamland), Kar Kırmızı, Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit ve İki Gözüm Ahmet filmlerinin vizyonda olacağı 23 Ağustos haftasının vizyon programı ve detayları cinemaximum.com.tr üzerinden takip edilebiliyor.

23 Ağustos haftası vizyonun öne çıkanları

Mert Fırat, Timur Acar, Melisa Aslı Pamuk, Asuman Dabak, Mustafa Alabora’dan oluşan tecrübeli oyuncu kadrosuyla yerli film Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit, gizem ve polisiye seven sinemaseverleri sinemalara çekecek. Film, cezaevinde on mahkumun gizemli bir şekilde ölü bulunmasının arkasındaki sır perdesini araştıran istihbarat biriminden Selin ile cinayet bürodan Erol'un hikâyesini anlatıyor.

Kyle Rankin tarafından yazılan ve yönetilen Koş Saklan Dövüş (Run Hide Fight), annesinin ölümünden sonra hayatının çok zor bir döneminden geçen genç bir kızın hikâyesini anlatıyor. Özel kuvvetlerin eski bir üyesi olan babasıyla ava çıkan Zoe’nun, bu sırada öğrendiklerini aklına dahi gelmeyecek şekilde kullanmak zorunda kalması ve kendisini zorlu bir savaşın içerisinde bulmasını konu ediniyor.

Us ve Get Out gibi filmlerle korku türüne farklı bir soluk getiren Jordan Peele'ın yapımcısı olduğu Şeker Adamın Laneti (Candyman), ayna karşısında adı beş kez tekrar edildiğinde çağrıldığına inanılan şehir efsanesi Candyman'i modern bir hikâyenin odağına yerleştiriyor.

Sanatçı Ahmet Kaya’nın hikâyesinin uyarlandığı İki Gözüm Ahmet filminin yönetmen koltuğunda Gani Rüzgar Şavata, Hüsnü Hakan Gürtop oturuyor. 1957 Malatya’da doğan ve 2000 yılında Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını sunan filmde, Ahmet Kaya’nın ününe ün katarak halkın sanatçısı olma serüveni konu ediniyor.

Yorumlar (0)