“Bandırma Füze Kulübü”ne Bandırma’da özel gösterim

SİNEMA 10.11.2022, 10:57 10.11.2022, 14:39
“Bandırma Füze Kulübü”ne  Bandırma’da özel gösterim

Türkiye’nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” filmi, Bandırma’da düzenlenen iki özel gösterimle izleyiciyle buluştu.

TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” filmi, Bandırma’da düzenlenen özel gösterimlerle izleyicilerle buluştu. Film ekibi ilk olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi, ardından özel bir sinema salonunda Bandırma halkıyla birlikte filmi izledi. Türkiye’nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan filmin özel gösterimlerine Bandırma halkı yoğun ilgi gösterdi.

“Bandırma'nın medarıiftiharı gençlerinin hikayesini gençlerle buluşturduk”

Özel gösterimler öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş, Bandırma'nın medarıiftiharı gençlerinin hikayesinin anlatıldığı filmin gençler ile buluşturulmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Filmde, bu ülkenin ve hayalleri yarım kalmış olanların hikayesini anlatan tüm ekibe teşekkürlerini sunan Keleş, “Bu filmin bugünün Türkiye'si gençlerine umut olmasını temenni ediyoruz. Bugün, artık yeni bir Türkiye'yi ve umutlarını, hayallerini ve fezayı daha yakın gören gençlerimizle birlikte güzel günler yaşıyoruz. Onun için bugüne kadar, bütün bu çalışmalarda da tarihimizde de emeği geçen herkesi saygı ve hürmetle anıyoruz," şeklinde konuştu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir ise Bandırma'da başlayan hikâyenin tüm gençlerin seyredebileceği güzel bir filme dönüştüğünü aktardı.

Oyuncular Bandırma halkıyla bir araya gelerek sohbet etti

Filmde Artuğ Sayıner'in eşini canlandırdığını belirten oyuncu Alina Boz, “Artuğ Sayıner'in eşi ile çekimler sırasında bir araya gelmiştik. Bu süre içerisinde Artuğ Sayıner'i kaybettik. Kızının gözlerindeki o parlaklığı gördüğümüzde bizler de çok mutlu olduk. Kızı bizleri gördüğünde gözlerinin dolduğunu ve bu hikâyeyi canlandırmamızdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Aslında bu bile bizler için çok önemli.” dedi.

Oyuncu Deniz Can Aktaş ise filmin mottosunun “Başımıza icat çıkartma” olduğunu ifade ederek, "Bu motto aslında Türkiye'de birçok insanda karşılığı olan bir motto. Maalesef hepimiz bunlarla karşılaşıyoruz. Çocukluğumuzdan lise çağına, meslek seçmeye başladığımız andan itibaren hepimizin karşılaştığı bir durum. Ancak insanlar bana göre ilk olarak bu motto üzerinden empati kurmaya başlıyorlar. Filmde bunun üzerine yürüdük ve bu tür engellerle karşılaşan insanları anlattık," dedi.

Açıklamalar sonrasında filmi izlemeye gelen seyircilerle bir araya gelen oyuncular, salonları gezerek izleyicilerle sohbet etti.

Tarihe adını altın harflerle yazdırmış liselilerin hayatı beyazperdede

TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” filmi, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir lise kulübü olarak başlayan, Amerika ve Rusya’yla amatör uzay yarışına girecek kadar gelişen ve ülkemizin tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir topluluğu konu alıyor. 1950’lerin sonunda, ilk defa uzaya füze gönderen ülkeler arasına girmemizi sağlayan liseli gençlerin hayatından sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde; Alina Boz, Denizcan Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Aslı Bekiroğlu, Atay Yıldız, Öykü Gürman, Gökhan Yıkılkan, Görkem Sevindik ve Altan Erkekli gibi oyuncular yer alıyor.

Yorumlar (0)