Berlin’de yarışacak Okul Tıraşı filminde fragman geldi

SİNEMA 22.02.2021, 16:27 22.02.2021, 16:38
Berlin’de yarışacak Okul Tıraşı filminde fragman geldi

50. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülüne layık görülen Cennetten Kovulmak filmine imza atan Ferit Karahan'ın yeni filmi Okul Tıraşı'ndan fagman yayınlandı.

Senaryosunu Ferit Karahan ile Gülistan Acet'in birlikte kaleme aldığı filmin başrollerini Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk ile birlikte çocuk oyuncu Samet Yıldız paylaşırken, filmin kadrosunda yer alan diğer çocuk oyuncular ise, çekimlerin yapıldığı Van’ın Bahçesaray ilçesinde bölgenin yerel halkından seçildi.

Bu yıl pandemi nedeniyle iki aşamalı olarak düzenlenen 71. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde ilk önce, 1-5 Mart 2021 tarihleri arasında sinema sektörüne yönelik etkinlikler gerçekleşecek.

Festivalin farklı bölümlerinde yarışan filmlerin basına ve jüriye yönelik gösterimlerinin de yapılacağı programın sonunda, ödül kazananlar açıklanacak. 71. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin, sinemaseverlerin de kabul edileceği ikinci aşaması olan “Yaz Özel” (Summer Special) programı ise 9-20 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Filmlerin geniş çaplı fiziksel gösterimlerinin yapılacağı program kapsamında, daha önce açıklanan ödüller de sahiplerini bulacak.

Berlin'de Panorama bölümünde yarışacak Okul Tıraşı'nın konusu ise şöyle: Şehirden tamamen izole, katı bir disiplinle yönetilen bir yatılı erkek okulunda okuyan Yusuf, esrarengiz bir şekilde hastalanan ve durumu her an daha da kötüye giden arkadaşını hastaneye ulaştırmak istemektedir. Başlangıçta okul bürokrasi yüzünden hastaneye götürülmeyen Memo, sonrasında istense de yoğun kar yağışının yolları kapatmasından dolayı hastaneye ulaştırılamaz. Yolların açılmasını bekleyen öğretmenler ve öğrenciler, bu işten yakalarını sıyırmaya çalışırken, acımasız hesaplaşmalar ve sakladıkları sırlar da gün yüzüne çıkar.

Yorumlar (0)