Bir Düş Gördüm filmi Brezilya'da yarışacak

SİNEMA 22.09.2020, 11:41 22.09.2020, 16:50
Bir Düş Gördüm filmi Brezilya'da yarışacak

Toplumsal ve ailevi değerlere yönelik güçlü mesajlar içeren, bu yönüyle oldukça dikkat çeken Bir Düş Gördüm (In My Dream) ulusal ve uluslararası festivallerden ödülle dönüyor. Hafıza kaybı yaşadığı bir trafik kazası sonrası ailesini kaybeden ve sahiplenen dedesinin yanında yeni bir hayata başlayan dokuz yaşındaki bir çocuğun hayatının anlatıldığı film, son katıldığı 5. İskandinav Uluslararası Film Festivali'nde iki ödülle dönmüştü.

Ekim ayında başlayacak Brezilya’daki Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nde Eminevim ana sponsorluğunda yarışacak olan, senaristliğini ve yönetmenliğini Murat Çeri’nin üstlendiği film, önümüzdeki yıl vizyonda sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

“Film elbirliğiyle çekildi”

Filmin başarısı hakkında bazı bilgiler paylaşan yönetmen Murat Çeri şunları söyledi: “ Filmin festivallerde yakaladığı başarının ardında birçok faktör var. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de Anadolu insanımızın yardımlaşma kültürünü yansıtan elbirliği ruhu oldu. Zorlu şartlarda Bolu’da çekimlerine başladığımız film, başta Eminevim olmak üzere muhtarında STK’sına, evini bize açan ailelerden kamu kurumlarına kadar herkesin elbirliği yaparak ortaya çıkmasına vesile olduğu bir film."

Yorumlar (0)