Bu cuma vizyonda hangi filmler yer alacak?

SİNEMA 21.09.2022, 16:52
Bu cuma vizyonda hangi filmler yer alacak?

Pek çok filmi dünyayla birlikte vizyona getiren Cinemaximum, her zaman olduğu gibi bu Cuma da birbirinden farklı türde yerli ve yabancı filmleri vizyona getiriyor. Aksiyondan komediye, dramdan animasyona, gerilimden korkuya önemli yapımların vizyonda olacağı Cuma günü, sinemaseverler farklı dünyaların kapılarını aralayacak. Avatar, Dert Etme Sevgilim (Don't Worry Darling), Tay, Sindirella ve Sevimli Arkadaşları (Ella and the Little Sorcerer), Gazap, Reflection, Deli Kazım, Bana Karanlığını Anlat, El Hass ve Aşk, Mark ve Ölüm filmlerinin vizyona gireceği 23 Eylül Cuma gününün vizyon programı ve detayları cinemaximum.com.tr üzerinden takip edilebiliyor.

23 Eylül Cuma günü vizyonunun öne çıkanları

Efsane yönetmen James Cameron’un yönettiği, Oscar ödüllü Avatar, yeniden izlemek isteyenler için bu cuma tekrardan Cinemaximum’da vizyona giriyor.

Olivia Wilde’ın hem yönetmenliğini yaptığı hem de başrolde oynadığı, 122 dakikalık bir gerilim filmi olan Dert Etme Sevgilim (Don't Worry Darling), mükemmel bir hayat yaşarken rahatsız edici gerçeklerin ortaya çıkmasıyla hayatı bambaşka bir hal alan bir kadının hayatına odaklanıyor. Film, 1950'lerde kocasıyla birlikte ütopik bir deneysel toplulukta yaşayan bir ev hanımı olan Alice’in, şirketin rahatsız edici sırlar saklıyor olabileceğinden endişelenmeye başlamasıyla başından geçenleri konu ediniyor.

Yönetmenliğini Nurullah Yenihan’ın yaptığı yerli animasyon filmi Tay, Mekke’nin en zenginlerinden olan Ubey’in ahırında doğan deve Riyah’ın hikayesini anlatıyor. Deve Riyah annesine çiçek topladığı sırada annesi, Medineli bir tüccara satılıyor. Kendisinin de Şamlı bir tüccara satılacağını öğrenen Riyah, bulunduğu yerden kaçarak annesinin peşine düşüyor.

Bu hafta vizyona girecek bir diğer animasyon filmi Sindirella ve Sevimli Arkadaşları (Ella and the Little Sorcerer), Ella ve arkadaşlarının fare bedenine hapsolmuş Prens Alex’i kurtarmak için çıktıkları yolculuğu anlatıyor. Sevgi ve dostluğu işleyen bu yolculuk, eğlenceli ve iyileştirici bir hikayeyi gözler önüne seriyor. 

Yönetmen koltuğunda Onur Aldoğan’ın oturduğu korku filmi Gazap, gençliklerinde aşk yaşamış fakat ailesel sorunlar nedeniyle evlenememiş olan Kenan ve Nazlı’nın hikayesini anlatıyor. Nazlı halen aşık olduğu Kenan'ı tekrar kendisine döndürmek için Hasim isminde bir büyücüye giderek büyü yaptırıyor. Fakat yapılan bu kötü büyü, herkesi etkilemeye başlayan geri dönülemez bir musallata yol açıyor. 

Başrollerde Taro Emir Tekin, Selçuk Yöntem ve Yasemin Szawlowski’nin olduğu, İlker Savaşkurt tarafından yönetilen, dram türündeki Reflection, İstanbul'daki bir otele, çalışanların koruyucu azizi olduğunu ilan eden gizemli bir adamın gelişini anlatıyor. Azizin gelişinden sonra her şey bir kargaşa ve dehşet ortamına sürükleniyor.

Özgür Murat Sönmez’in yönettiği 100 dakikalık bir komedi filmi olan Deli Kazım, 1920’li yıllarda yaşayan Kazım’ın, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, savaş sırasında bir adada kalan arkadaşlarına ulaşmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkmasını anlatıyor.

Yorumlar (0)