Bu cuma vizyonda hangi filmler yer alacak?

SİNEMA 11.03.2022, 09:55 11.03.2022, 17:31
Bu cuma vizyonda hangi filmler yer alacak?

Birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan Cinemaximum, sinemaseverleri 11 Mart Cuma vizyona girecek yeni filmlerle buluşturuyor. Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra Kırmızı (Turning Red), İlk Seans: NMSM, Adanış Kutsal Kavga, Ceviz Ağacı ve Memoria filmleri de vizyonda sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Pek çok filmi dünyayla birlikte vizyona getiren Cinemaximum, her cuma olduğu gibi bu Cuma da farklı türlerden yerli ve yabancı yapımları sinemaseverlerin beğenisine sunuyor. Dramdan aksiyona, animasyondan gerilime önemli yapımların vizyonda olacağı 11 Mart Cuma günü, sinemaseverler sinemanın büyülü dünyasıyla buluşacak. Kırmızı (Turning Red), İlk Seans: NMSM, Adanış Kutsal Kavga, Ceviz Ağacı ve Memoria filmlerinin vizyona gireceği 11 Mart Cuma gününün vizyon programı ve detayları cinemaximum.com.tr üzerinden takip edilebiliyor.

11 Mart Cuma günü vizyonunun öne çıkanları

Çocukların ve animasyon tutkunlarının beğenisini kazanacak Kırmızı (Turning Red), izleyenleri Pixar imzalı bir serüvene çıkartacak. Kırmızı, annesinin sorumluluk sahibi minik kızı olmak ile ergenliğin karmaşası arasına kalan, kendine güvenen, 13 yaşındaki Mei Lee'yi bizlere tanıtıyor. Filmde, Mei Lee'nin, her heyecanlandığında kırmızı bir pandaya dönüşmeye başlaması sonrası gelişen olayları anlatıyor.

Hann Yapım’ın 60'ar dakikalık korku ve gerilim temalı üçleme film projesinin ilk filmi İlk Seans: NMSM, hayatı boyunca üstesinden gelmeye çalıştığı fobileriyle mahsur kaldığı metro istasyonunda bir kez daha yüzleşmek durumunda kalan Aslı'nın hikâyesini anlatıyor. Gökhan Murat Toktamışoğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Aslı karakterine Eylül Ezgi Yılmaz hayat veriyor. 

Aksiyon tutkunları sinemalara çekecek Adanış Kutsal Kavga, İstanbul Fethi'nden sonra, bir yarısı soylu Julius Ailesi’nde, diğer yarısı ise ellerindeki kutsalı korumakla yükümlü Adanmışlar'da kalan mukaddes haritanın odağında olduğu olaylar zincirini anlatıyor. Film, “Adanmışlar”la sırrı tekrar ele geçirmek isteyen karanlık güçlerin mücadelesini konu alıyor.

Apichatpong Weerasethakul yönetmenliğindeki Memoria, Tilda Swinton’la iş birliği yapılarak çekilmiş bir dram filmi. Film, Kolombiya’da bulunan İskoçyalı bir kadının ara ara değişik mekânlarda duyduğu garip, tok bir sesin peşinden yola çıkmasını konu ediniyor. 

Ödüllü film Ceviz Ağacı, karısı tarafından terkedilen Hayati'nin, kasabada kimliği tespit edilememiş kadının ölü bulunmasıyla başından geçenleri konu ediniyor. Faysal Soysal’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, insanın en saklı, en gölgede kalmış, derin taraflarını aydınlatmaya çalışırken, var olmaya çalışmasını anlatıyor.

Yorumlar (0)