Christopher Nolan filmi Oppenheimer'dan ilk fragman geldi!

SİNEMA 19.12.2022, 16:51 19.12.2022, 16:56
Christopher Nolan filmi Oppenheimer'dan ilk fragman geldi!

Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği Oppenheimer filminden ilk fragman yayınlandı. Oppenheimer, izleyicileri dünyayı kurtarmak için yok etme riskini almak zorunda kalan esrarengiz adamın heyecan dolu paradoksuna iten IMAX® ile çekilmiş epik bir gerilim.

Film, Kai Bird ile merhum Martin J. Sherwin’in yazdığı Pulitzer ödüllü American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer adlı kitaba dayanıyor.

Filmde Cillian Murphy, J. Robert Oppenheimer rolünü, Emily Blunt ise karısı, biyolog, botanikçi Katherine “Kitty” Oppenheimer rolünü canlandırıyor. Oscar® ödüllü Matt Damon, Manhattan Projesi’nin yönetici olan General Leslie Groves Jr., Robert Downey, Jr. da ABD Atom Enerjisi Komisyonu’nun kurucu üyesi Lewis Strauss rolünde.

Florence Pugh, psikiyatr Jean Tatlock’ı; Benny Safdie teorik fizikçi Edward Teller’ı; Michael Angarano, Robert Serber’ı ve Josh Hartnett de öncü Amerikan nükleer bilimci Ernest Lawrence’ı canlandırıyor.

Oppenheimer da ayrıca Rami Malek rol alıyor ve Nolan ile sekiz Oscar adaylığı bulunan oyuncu, yazar ve film yapımcısı Kenneth Branagh’ı tekrar bir araya getiriyor. Oppenheimer, 21 Temmuz 2023'te sinemalarda.

Yorumlar (0)