"Cumhuriyet" filmi için 2 ismin adı geçiyor!

SİNEMA 04.04.2022, 15:03 05.04.2022, 15:23
"Cumhuriyet" filmi için 2 ismin adı geçiyor!

Cumhuriyet’in ilan edildiği gün son 24 saatti konu edecek olan Cumhuriyet filminin hazırlıkları sürüyor. Yapımcılığını Taş Mektep, Ankara Yazı (Veda Mektubu ) ve Sadece Bir Gece gibi filmlere imza atan Galip Güner ve Elin Ecealp’in üstleneceği film, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’te vizyona girecek.

Birkaç yıldır bu proje ile ilgili çalıştıklarını ve artık son aşamaya gelmenin heyecanını yaşadıklarını belirten Galip Güner, “Filmi Cumhuriyet’in 100. Yılında ülkemize armağa etmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Hazırlıkların devam ettiğini belirten yapımcılar önümüzdeki aylarda sete çıkmak için gün sayıyor. Oyuncu kadrosunun oluşturulması için de büyük gizilik ve titizlik içinde çalışma yürütüldüğünü söyleyen Galip Güner, Murat Yıldırım ve Çağatay Ulusoy’un adının geçtiği proje için isim vermekten kaçındı. 

Vatan ve Cumhuriyet aşkına kendi aşklarını hiçe sayan genç aşıkların hikayesini anlatan filmin senaryosu yaşanmış gerçek bir olaydan yola çıkılarak yazılmış. Dönemin atmosferini yaşatması açısından mekan, kostüm ve aksesuarlar için çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen yapımcılar, özellikle Atatürk’ün kostümleri için çok hassas davrandıklarını belirtiyorlar.

Yorumlar (0)