“Elli Kelimelik Mektuplar” yarından itibaren sinemalarda

SİNEMA 09.09.2021, 10:59
“Elli Kelimelik Mektuplar”  yarından itibaren sinemalarda

Adnan Menderes döneminde bakanlık görevinde bulunan Tevfik İleri’nin 27 Mayıs darbesiyle Yassıada’ya sürgün edilişini ve ailesinin başından geçen olayları gerçeklere dayanarak anlatan TRT Ortak Yapımı “Elli Kelimelik Mektuplar” filmi yarın vizyona giriyor.

Sadık Yalsızuçanlar’ın “Vefa Apartmanı” kitabından uyarlanan TRT Ortak Yapımı “Elli Kelimelik Mektuplar” filmi 10 Eylül’den itibaren vizyona giriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği “Elli Kelimelik Mektuplar” filmi yarın seyircisiyle buluşacak.

1960’lar atmosferi beyazperdede

27 Mayıs Darbesi’ni gerçekleştiren askeri cunta yönetimi tarafından Yassıada’ya sürülen ve aylarca kötü muameleye maruz kalan Tevfik İleri’nin bu süreçteki yaşadıklarını aktaran film, tarihi gerçekliğe de ışık tutuyor. Yassıada’daki mahkûmların elli kelimeden fazla mektup yazamaması ve yapılan yargılamalar dönemini yansıtan film, darbe sonrasındaki süreçte büyük değişimler geçiren mahkûmların hayatları ile askeri cuntanın yönetimi ele alıp her şeyi kontrol altına almasını beyazperdeye taşıyor. Bu zorlu ortamda filizlenen bir aşk hikâyesine ve hukuk mücadelesini de yansıtan filmde, Gizem Karaca Tevfik İleri’yi savunan idealist bir avukat, İlker Kızmaz ise cuntayı kızdıracak haberler yapan bir gazeteci olarak seyircinin karşısına çıkıyor.

“Elli Kelimelik Mektuplar” 10 Eylül Cuma günü vizyonda

Yönetmenliğini Emir Khalilzadeh’in yaptığı; oyuncu kadrosunda Gizem Karaca, İlker Kızmaz, Tekin Temel, İlhan Şeşen, Derya Alabora ve Zafer Kırşan gibi birçok önemli ismin yer aldığı film, yaşanmış bir olaydan yola çıktığı hikâyesiyle Türkiye’nin 1950 ve 60’lar döneminin gergin atmosferinde geçiyor.

Yorumlar (0)