Heyecanla beklediğimiz diziler ve filmler

SİNEMA 18.09.2021, 17:49 20.09.2021, 10:19
Heyecanla beklediğimiz diziler ve filmler

2020’de sinemaya gidemedik ve büyük perdelerde seyir keyfine hasret kaldık. Bundan sonra güzel günlerin bizi beklediğini düşünmek istiyorum. Geçen süreçte yapımcılar da oldukça sıkı çalışmış görünüyor. (Pandeminin neden olduğu nadir pozitif durumlardan.) 2021/2022 sezonunda birçok serinin devam filmlerinin yanı sıra birçok yeni hikayenin de kapılarını aralayacağız. Tüm dünyanın merakla beklediği yapımların başında bakın neler var?

AVATAR 2

İlk filmin üzerinden tam 11 yıl geçti. Neden bu kadar beklediklerine akıl sır erdirmek mümkün değil, hele ki gişedeki başarısından sonra. Şirinler’den sonra ilk defa bu kadar çok mavi karakteri bir arada gördüğümüz Avatar’ın 2. filmi nihayet beyaz perdeye geliyor.

Üstelik seri olarak. 2024-2026 ve 2028 için de devam filmlerinin seyirciyle buluşması olası. 11 yıl bekleyip bu seferde bıktırmazlar umarım. Yıllar önce Barış'la -eşim- gittiğimizde dayanamamış ilk yarıda arkasına bile bakmadan gitmişti. Bilim kurgu/fantastik yapımlar hiç onluk değildir zaten. Bir de film 2 saat 42 dakika olunca arada ben mısır almaya gittiğimde bir de baktım ki benim yan koltuk boş. Haber bile vermeden kaçmış… Bakalım bu kaç saat sürecek... :)

MATRIX 4

Mavi hap mı, kırmızı mı? Seçiminizi bir an önce yapın.

Pandemiden dolayı vizyon tarihi birkaç kez değişen filmlerden biri de Matrix 4. Umuyorum ki yılın sonlarına kalsa da 2021’de filmi izleme şansımız olacak. 2003’te Matrix serisinin son filmini izlemiştik. Ve Neo’nun hikayesi hepimizin beyninde yeni bağlantılar oluşmasına neden olmuştu.

Bu filmde bir geriye dönüş olmayacak. Ama soru işaretlerinin cevaplarını bulabileceğimizi düşünüyorum ve sabırsızlıkla bekliyoruz!

ETERNALS

Sinemaları en çok dolduran film türlerinin başında bilim kurgular geliyor çünkü gençler seviyor. Zaten beyaz perdenin yolunu onlar tutuyor. Bu türün baş yapıtlarını çıkaran grup ise elbette Marvel. 2021’de The Eternals’da Salma Hayek, Angeline Jolie, Kit Harrington ve Richard Madden’ın da içinde olduğu değişik bir kadroyu izleyeceğiz.

MINIONS RISE OF GRU

Minyonlara gülmeyen çok az vardır herhalde… Muzsever sarı dostlarımızın ikinci filmi nihayet vizyona girecek. Akıl ve ruh sağlığımızı korumaya çalıştığımız şu çağda hepimizin en çok ihtiyacı olan şey gülmek. Eğer bu konuda garanti veren bir film arıyorsanız kesinlikle Minyonlar'ı izlemelisiniz.

GELELİM YENİ SEZON BÖLÜMLERİ MERAKLA BEKLENEN DİZİLERE:

Nine Perfect Strangers (HULU)

Kadroların başarı tılsımını bozmak istemeyen yapımcılar takım oyuncularını bazen bozmuyor. Big Little Lies kitabının yazarı bu kez başka bir hikayesini ekrana uyarlıyor. Ve başrolde yine Nicole Kidman var. Bir 'wellness' merkezi işleten karakter 9 yabancının zihnini ve bedenini tekrar canlandırmak üzere çalışıyor. Kadro yine bol yıldızlı. Nicole Kidman ise kariyerine bir başarılı mini dizi ekleyecek gibi.

Loki (Disney+)

Marvel evreninden favori bir kötü karakter sonunda kendi dizisine kavuşuyor. Marvel'in paralel dünyalarını ve hikayelerin farklı anlatım versiyonlarını takip edenler için muhtemel bir hit. Tom Hiddleston'a Owen Wilson ve Gugu Mbatha-Raw katılıyor.

Dexter (Showtime)

Dexter'in geri dönüşü herkes için bir şans! Çünkü dizinin yeni sezonu bekleneni verirse, Dexter 'finali ile hayal kırıklığı uğratan diziler' kategorisinden hızla çıkacak ve onu hep hatırlamak istediğimiz 'kült' klasmanında hasarsız yer alacak. Dizinin ilk 4 sezonunun prodüktörlüğünü yapan Clyde Phillips yine koltuğuna geçiyor. Michael C.Hall'un mest eden performansı için beklemedeyiz.

Şimdiden iyi seyirler.

Yorumlar (0)